Artık neo-kolonyal sistemin sonu geldi
Fotoğraf: AA

Dış Haberler

Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbun'un da katıldığı St. Petersburg Ekonomik Forumu’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin savaşa rağmen ülke ekonomisinin iyi durumda olduğunu ileri sürerek Batılı ülkelerin yaptırımlarının işe yaramayacağını kaydetti.

Batılı şirketlerin kitlesel olarak çekilmesi nedeniyle Rusya’nın paniğe kapılacağının sanıldığını fakat böyle olmadığını belirten Putin, çekilen yabancı şirketlerin yerini yerli şirketlerin doldurduğunu ifade etti.

HER ŞEY YOLUNDA MESAJI

“Çok kutuplu dünya düzeni güçleniyor, bu kaçınılması mümkün olmayan bir süreç” ifadelerini kullanan Rus lider, “Rusya eskiden beri olduğu gibi dünya ekonomisinin içinde olacak. Doğası gereği iğrenç olan neo-kolonyal sistemin sonu geldi” ifadelelerini kullandı.

Putin, ülke dışında bulunan ve kimisine el konulan Rus mal varlıklarının ülkeye geri döndürülmesi konusunda hükümeti görevlendirdiğini söyledi.

Ukrayna’nın Donbass’ta barışçıl çözüme yanaşmaması ve Kiev rejiminin buradaki saldırganlığına son vermek adına askeri operasyon başlatmak zorunda kaldıklerini da ileri süren Putin, “Ukrayna’nın elinde yakında kendine ait silah kalmayacak, dışarıdan gelen silahlarla savaşıyorlar, bu şekilde uzun süre savaşamazsınız” dedi.

SAVAŞI ONLAR BAŞLATTI

Rusya lideri, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yi faşist güçlere destek vermekle suçlayarak Ukrayna’nın neo-Nazilerden ve Nazi ideolojisinden arındırılmasının, Rusya’nın elde etmek istediği kilit hedeflerden birisi olduğunu ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna’da savaş başlatanın Kiev hükümetinin kendisi olduğunu belirtti ve ekledi: “Ukrayna’da savaş 2014’te Batılı sponsorlarının desteğini arkasına alan Kiev tarafından başlatıldı fakat Batı’da bundan bahsetmemeye çalışıyorlar."

Putin ayrıca Polonya’nın, Ukrayna’nın batısını denetimi altına almak istediği tezini yeniden gündeme getirdi ve şöyle dedi: “Polonyalılar uykularında Ukrayna’nın batısını kendilerine nasıl geri döndüreceklerine dair rüyalar görüyor. Görünen o ki işler buraya doğru gidiyor.”