ERSOY YAŞAR Elektrikli ve hibrit araçlar hakkında farkındalığın artırılmasının amaçlandığı açık hava etkinliğinde, Tesla, Toyota, Jaguar, BMW, Renault, Lexus markalarının elektrikli ve hibrit modelleri yer aldı. Etkinlikte, elektrikli ve hibrit otomobillerin kullanımına ilişkin detayların yanı sıra karbon emisyonu, çevre ve ekoloji konularında konuşmalar yapıldı. Etkinlikte söz alan marka temsilcileri, elektrikli ve hibrid araçların yaygınlaştırılması için […]

Artık Türkiye’nin de ‘Elektrikli Sürüş Haftası’ var

ERSOY YAŞAR

Elektrikli ve hibrit araçlar hakkında farkındalığın artırılmasının amaçlandığı açık hava etkinliğinde, Tesla, Toyota, Jaguar, BMW, Renault, Lexus markalarının elektrikli ve hibrit modelleri yer aldı.

Etkinlikte, elektrikli ve hibrit otomobillerin kullanımına ilişkin detayların yanı sıra karbon emisyonu, çevre ve ekoloji konularında konuşmalar yapıldı. Etkinlikte söz alan marka temsilcileri, elektrikli ve hibrid araçların yaygınlaştırılması için atılan adımın önemine değinerek, bu adımın başta çevresel faktörler konusundaki farkındalık ve sektör açısından yaratacağı olanaklar açısından anlamlı bulduklarını belirttiler.

Elektrikli ve hibrid araç satışı artacak

Etkinliğin açılışında konuşan Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram, Türkiye’de 2011’de başlayan elektrikli otomobil macerasının, her yıl katlanarak artan bir oranda büyümeye devam ettiğini belirtti. Bayram “4 yıl önce Türkiye’de sadece 3 modelle temsil edilen elektrikli ve hibrid araçlar pazarı, 2019’a 31 modelle giriş yaptı. Yıl sonunda da gerçekleşecek lansmanlarla bu pazarın 40 farklı modele yükselmesi bekleniyor. Avrupa’da elektrikli otomobil satışları bir milyon civarında olurken ülkemizde bu rakam yıllık 150 adet civarında gerçekleşiyor. Hibrit motor seçeneğine sahip modellerin satış adeti ise 2018’de 3 bin 876 olarak gerçekleşti. Pazar payımız Avrupa’ya göre küçük olsa da ülkemizdeki marka yatırımları kullanıcıları cezbediyor.

2020’de ise elektrikli ve hibrit otomobil satışının ikiye katlanması bekleniyor. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği olarak biz de artıları fazla olan, daha çevreci, verimli ve ekonomik olan bu araçların ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlamak için 20 Nisan’da başlattığımız bu etkinlikle nisan ayının üçüncü haftasını ‘Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası’ olarak ilan ettik.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da daha etkili bir şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Bu adımın farkındalık anlamında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.