‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet’ mitingi için cumartesi günü İzmir’de toplanacak SOL Parti, çalışmalarını sürdürüyor. SOL Parti il başkanları “AKP rejimine ‘artık yeter’ diyen herkesi İzmir Mitingi’ne bekliyoruz” dedi.

‘Artık yeter’ diyenler İzmir’de

Berkay SAĞOL

Ülkedeki çürümüş rejime son vermek ve devrimci bir yeniden kuruluş hedefi ortaya koymak üzere “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” mitingleri gerçekleştiren SOL Parti’nin bu haftaki miting adresi İzmir. 13 Kasım Cumartesi saat 15.00’te Bornova Meydanı’nda yapılacak bölgesel mitinge, İzmir’in yanı sıra SOL Parti’nin Denizli, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Manisa gibi pek çok il ve ilçe örgütü de katılacak.

Mitinge günler kala hazırlıklarını paylaşan Ege illerinin SOL Parti il başkanları, bölgelerindeki mücadeleyi ve öne çıkan başlıkları konuştu.

İktidarın rant uğruna doğayı katlettiğini söyleyen SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, “Sırf şirketlerin kasası için kekik tarlaları ve zeytin ağaçları katlediliyor. Yaşam alanlarımız ranta kurban ediliyor. Diğer taraftan Büyük Menderes Nehrinin kuruması sonucu tüm havzada tarımsal faaliyet yapmak, ürün yetiştirmek neredeyse imkânsız hale geliyor. Çiftçilik ve hayvancılık tükenmiş durumda. Bizler SOL Parti Denizli il örgütü olarak; kentimize, ülkemize ve dünyamıza sahip çıkmak adına bu talana ve doğa yıkımına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm bu sebeplerden kaynaklı bu çürümüş tek adam rejimine son verip emekçi halkın laik, bağımsız, eşit ve demokratik cumhuriyetini kurmak için İzmir mitingindeyiz” dedi.

İktidarın her şeyden rant elde etme çabasında olduğuna vurgu yapan SOL Parti Muğla İl Başkanı Naci Elma ise, “Kıyılarımıza, ormanlarımıza ve suyumuza saldıran iktidara dur demek isteyen halkta sindirilmeye çalışılıyor. Muğla’nın birçok ilçesinde temmuz ayının son günlerinde başlayan orman yangınları, sırf bazı inatlaşmalar ve alınmayan önlemler sebebiyle günlerce söndürülmedi. Sonucunda hektarlarca orman kül olurken, birçok köylünün tarım arazisi ile bal üreticilerinin kovanları ve arıları bile yandı. Bunun hemen sonrasında ise yanan ormanın bir bölgesinin ranta açıldığını öğrendik. AKP’yi alaşağı edecek gücün memleketin sol damarı olduğunu biliyoruz. Artık yeter demek için İzmir mitingindeyiz” diye konuştu.

Talanı durduracağız

Yağma ve talan düzenine karşı mücadelelerinin sürdüğünü belirten SOL Parti Manisa İl Başkanı Nadir Güven, “Üzümümüzün, zeytinimizin ve emeğinizin elimizden çalındığı, jeotermallerle, taş ocaklarıyla, kuvars kum ocaklarıyla, ortak doğal varlıklarımızın, tarlalarımızın talan edildiği, ekolojik yıkımın sonucu olarak Gölmarmara Gölümüzün kuruduğu ‘kurutulduğu’ bu yağma düzenine karşı mücadele için İzmir’deyiz" dedi.

“7 Kasım’da Karadeniz’de esen sol rüzgârı 13 Kasım’da İzmir’den katkı koyarak İstanbul’a ve yurdun dört bir tarafında güçlü bir biçimde estirmek istiyoruz” diyen SOL Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık, “Artık bu ülkenin solu, sosyalistleri var. İzmir mitingine güçlü ve yaygın faaliyetlerle hazırlanıyoruz. Uşak’ta da üreticilerle buluşarak tarım politikamızı konuştuk. Üreticiler kendi yaşamlarına dokunduğumuzu, başka bir tarımında mümkün olabileceğini, bağımsızlık, kamuculuk ve örgütlenmenin önemine dikkat çektiler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin krizde olduğunu dile getiren SOL Parti Balıkesir İl Başkanı Ramazan Çeliker de, “Tek adam rejimi döneminde işsizlik, yoksulluk, kayırmacılık had safhada. Eğitim sağlık çökmüş; laiklik, adalet, eşitlik, özgürlük kavramlarının içi boşaltılmış. İşte bu noktada halkın örgütlenmesi, mücadelenin büyütülmesi gerekir. Balıkesir’in tarım, hayvancılıkla ilgili sorunları var. Kazdağı, Madra Dağı doğası madenlere kurban edilmek isteniyor. Kıyıları ranta kurban edilmekte. Bunlara karşı bir direniş mücadele hattı oluşturmak için mücadeleyi örgütlemek lazım. Memleketi hep birlikte aydınlığa taşıyacağız” diye konuştu.

Umut SOL’da

SOL Parti Aydın İl Başkanı Emine Gital ise şunları belirtti: “13 Kasım’da İzmir’de yapılacak olan devrimci demokratik cumhuriyet mitingine üyelerimiz ve parti dostlarımızla birlikte katılacağız. Bu süreçte Aydın’da siyasi partileri ve STK’leri ziyaret ettik ve mitinge davet ettik. Kalan günlerde Aydın halkını da mitingimize davet edeceğiz. SOL parti artık alanlarda ve her konuda fikirlerimizi söylemeye solu büyütmeye devam edeceğiz. Umut solda çözüm solda yürek solda. Mitingimize devrimci demokrat duyarlı hayata soldan bakan herkesi davet ediyoruz.” 2 haftadır yoğun bir şekilde miting çalışmalarını sürdüklerinin altını çizen SOL Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Koç, “Çanakkale’de SOL Parti’ye ilgi çok yoğun. Her yaptığımız çalışmada umudumuz daha da artıyor. Kaz Dağları’nın talanından, kıyıların ranta açılmasına, doğayı korumak için yıllardır mücadelemiz sürüyor” dedi.