Artİstanbul Feshane bugün ziyarete açılıyor
Fotoğraf: İBB

Yunis ALAÇAM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Miras ekiplerinin restore ettiği tarihî Fehane yapısı, bugün Artİstanbul Feshane olarak ziyarete açılıyor. 1827 yılında Kadırga Cündi Meydanı'nda fes üretimiyle faaliyete başlayan, şehrin ilk endüstriyel yapılarından biri kabul edilen Feshane, artık bir yaşam ve sanat alanı olarak faaliyet gösterecek.

Bugün saat 18.30'da gerçekleştirilecek törenle İstanbul’un sanat mekânları listesine eklenecek olan yapı, sekiz bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. İstanbul Sanat Merkezi'nin düzenlediği 'OrtadanBaşlamak' adlı sergiyle kapılarını açacak olan Artİstanbul Feshane’de 300 sanatçının 400 eseri sergilenecek. Ayrıca  etkinlik kapsamında Türkiye'nin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev bir konser verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Haliç’e bir güzellik daha katıyor restorasyonunu tamamladığımız Artİstanbul Feshane’yi açıyoruz. Burası İstanbul’un en büyük kültür, sanat ve etkinlik alanlarından biri olacak” ifadesini kullandı.