Artvin’den bayram mesajı: Maden için bekleşenleri sevindirmeyeceğiz

Artvin Cerattepe’de 25 yılı aşkın süredir devam eden maden karşıtı mücadele kapsamında Ramazan Bayramı dolayısıyla Artvin’de 90 kurum ve siyasi parti temsilcisi Cerattepe için bir mesaj yayımladı.

Sendika.org'da yer alan habere göre; Artvin halkının yıllardır yaşam alanlarını koruma ve savunma anlayışı ile sürdürdüğü maden karşıtı mücadelede Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde Artvin halkına rağmen maden çıkarmak isteyen Cengiz İnşaat’a tepkiler devam ediyor.

Artvin’de maden şirketiyle iş anlaşması yapmamış olan gazetelere tam sayfa olarak yayımlatılan mesajda; “Bayramları bayram olarak yaşayabilmek Artvin’deki varlığımızın devamına bağlıdır. En güzel anıları birlikte paylaştığımız kutsal bayramlarımızı, yüzyıllardır büyük bir aşkla koruduğumuz, baba toprağı ve vatan dediğimiz bu coğrafyada yaşadık ve dayanışma ruhu ile yaşamaya devam ediyoruz” diyerek başlayan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Gün geldi bütün bir toplumun huzurunu alıp, şahsi mutluluklarına katmak isteyen kimi insanlar; kendi üstün çıkarlarını, yurt kalkınması bahanesi ile kamunun üstün yararı olarak inandırmaya kalkıştı. “Maden olursa Artvin olmayacak” gerçeğini herkeslerden saklamaya çalıştı.
Ancak “kimi insanlar” belli ki bazı şeyleri unuttu: Yüreğimizdeki umudu ve Artvin’e olan aşkımızı, maden çıkarmak isteyen zavallıları ve çıkacak diye bekleşenleri sevindirmek için yok etmeyeceğimizi, tüm ulusa bir kez daha hatırlatıyoruz. Cerattepe ve her ağacını bildiğimiz tüm dağlarının tatlı rüzgârlarını sonsuza kadar hissedeceğimiz Artvin’i sonsuza kadar koruma kararlılığımızı, her zamankinden daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz. Bu coşkun duygularla mübarek bayramınızı, çocukluktaki hatıralarımız kadar güzel yaşayacağımız nice bayramlar dileklerimizle kutluyor; sağlıklı bir çevrede, huzurlu bir toplumda, esenlik içinde var olmayı diliyoruz.”

Artvin esnafı ise camlarını donattığı afişlerle mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ilan etti.