Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na “TSK’nin askeri haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan” ASELSAN da sponsor oldu. Ayrıca vakıf, düzenlediği tören ile bir kişiye 150 tam altını ödül olarak verecek.

ASELSAN Bilal Erdoğan’ın vakfına sponsor oldu!

İsmail ARI 

İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2023 İlim Yayma Ödülleri’ne ASELSAN’ın sponsor olduğu açıklandı. Ayrıca Tosyalı Holding ile Beşli Çete’de yer alan MNG Holding gibi AKP iktidarı döneminde kamu ihaleleriyle servetlerini büyüten birçok şirketin de İlim Yayma Vakfı’na sponsor olduğu belirtildi.  

Bilal Erdoğan’ın vakfına sponsor olan Ankara merkezli savunma sanayisi şirketi ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulmuştu.

150 TAM ALTIN VERECEKLER

İlim Yayma Ödülleri’nin basın lansmanı da önceki gün İstanbul Beşiktaş’taki bir otelde yapıldı. Toplantıya İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Bilal Erdoğan, "İlim Yayma Ödülleri'nden maksadımız, bir yandan Türkiye'deki akademik çalışmanın kalitesinin artırılması, başarılı akademisyenlerin ödüllendirilmesi…" dedi. 

Erdoğan, ödüllerin ilkinin 2019 yılında verildiğini söyledi ve büyük ödülün bu yıl 150 tam altın, diğer iki ödülün de ellişer tam altın cinsinden verilmesinde mutabık kalındığını ifade etti. Ayrıca Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri'ne "Türkiye'nin Nobel'i" denildiğini de iddia etti.