Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm yurttaşları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili ikinci toplantı yarın gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi
Asgari ücret için ikinci toplantı yarın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 19 Haziran Pazartesi günü ikinci toplantısını yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki ikinci toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

CEVDET YILMAZ: DOLAR YERİNDE DURMUYOR

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yapılacak temmuz zammı için "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" demişti.

Döviz kurundaki büyük sıçramanın ardından iktidar temsilcileri "500 dolar" söyleminden geri adım attı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dolar yerinde durmuyor. Biz TL konuşmak durumundayız" açıklamasını yapmıştı.

ERDOĞAN'IN MESAJI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cumhurbaşkanı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Geçen haftaki açıklamamız sonrasında Asgari Ücret Komisyonumuz görüşmelerine başladı. Görüşmeler yapıcı bir zeminde ilerliyor. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir gelişmeyle sonuçlanacağına inanıyorum" demişti.

ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirası brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.