tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, asgari ücrete yapılacak ara zam ile ilgili kulis bilgisi paylaşarak, "11 bin ile 11 bin 500 arasında gidiyor geliyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Asgari ücret iddiası: "İki rakam arasında gidiyor geliyor"

tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, asgari ücrete ara zam ile ilgili dikkati çeken bir iddiada bulundı. 

Gürel, dün tv100'deki programda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın perşembe günü Beştepe’de asgari ücret rakamını açıklayacağına dair bilgim var" dedi.

"Son toplantıda hem iş veren sendikası hem işçi sendikası bunun dolarla değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söylemişler" diyen Gürel, "Ve rakam, 11 bin ile 11 bin 500 arasında gidiyor geliyor" ifadelerini kullandı.

3. TOPLANTI BUGÜN

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

İlk toplantısını 13 Haziran'da, ikinci toplantısını ise dün yapan Komisyon, üçüncü toplantı için bugün saat 11.00'de tekrar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde bir araya gelecek.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ HIZLANDI

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı AKP Genel Merkezi'nde kabul etmiş, Atalay, kabulün ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na geçmişti.

Bakanlıktaki toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelmişti.

Atalay, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere "Perşembeyi bulmadan netice bulunacağını umut ediyorum. Belli bir noktaya geldik. Sayın Bakan ile görüşeyim Perşembeye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50" demişti.

NET ASGARİ ÜCRET 8 BİN 506 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.