Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısının ardından 2023 yeni asgari ücretin ne kadar olduğu açıkladı. 2023 yeni asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte milyonlarca yurttaş asgari ücret ne kadar oldu, asgari ücret yüzde kaç zamlandı aramalarını yaparak yeni 2023 yeni asgari ücret tutarını öğrenmeye çalıştı. Peki milyonlarca asgari ücret ile geçinen milyonlarca emekçiyi çok yakından ilgilendiren asgari ücret ne kadar oldu, yüzde kaç zamlandı? İşte 2023 yeni asgari ücret tutarı ve diğer ayrıntılar…

Asgari ücret ne kadar oldu, yüzde kaç zamlandı? İşte 2023 yeni asgari ücret!

AKP iktidarını ekonomiyi uçuruma sürüklemesiyle birlikte ilk defa geçen yıl uygulanan asgari ücret ara zammı bu yılda Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir araya gelmesiyle tekrar uygulandı. 2023 asgari ücret ara zammı için bir süredir toplantılar gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün gerçekleştirdikleri üçüncü toplantının ardından 2023 yeni asgari ücret tutarını açıkladı. Tutarın açıklanmasının ardından asgari ücret ile geçinmek durumunda kalan milyonlarca yurttaş asgari ücret ne kadar oldu, asgari ücret yüzde kaç zamlandı aramasını yaptı. İşte 2023 yeni asgari ücret tutarı ve diğer detaylar…

Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu gerçekleştirdiği 3. Toplantının ardından açıklamaya yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücretin net 11 bin 402 lira olduğunu açıkladı.

Asgari ücret yüzde kaç zamlandı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Budak Akkol’un katıldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonunun son toplantısından karar asgari ücretin yüzde 34 artışla net 11 bin 402 lira olarak belirlenmesi oldu.

Mevcut asgari ücret tutarı

2022 Aralıkla beraber yürürlüğe giren mevcut asgari ücret tutarı aylık brüt 10 bin 8 lira iken net 8 bin 506 lira 80 kuruştur.

Asgari ücret nasıl belirlenir?

Asgari ücret işçi, işveren ve mevcut hükümetten beşer temsilcinin oluşturduğu Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenir. Komisyon toplantıları sonucunda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri kendi aralarında oy çoğunluğuna dayalı bir şekilde yeni asgari ücreti açıklar.