Yarın gerçekleştirilecek olan 43’üncü Avrasya Maratonu’nda İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Uzm. Dr. Funda Müftüoğlu Covid-19 aşısına farkındalık yaratmak amacı ile koşacak.

Aşı için koşacak

YAĞMUR BERİL VAROL

İstanbul’da 7 Kasım Pazar günü uluslararası katılımlı 43’üncü Avrasya Maratonu gerçekleştirilecek. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Uzm. Dr. Funda Müftüoğlu, maratona ‘aşıya koşun’ sloganıyla katılacak ve 15 kilometre koşacak. Aşılamanın önemini vurgulamak için koşacağını dile getiren Uzm. Dr. Müftüoğlu, İzmir'in en az iki doz aşılamada yüzde 80’in üzerinde aşılama oranını yakalamasıyla yurt çapında başarı gösterdiğini söyledi.

Uzm. Dr. Müftüoğlu, "Aşılamada İzmir, birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile sağlığı merkezlerinin aşılamaya başlamasıyla hızla ivme kaydetmiş, aile sağlığı merkezlerinin özverili çalışmaları sonucu bundan sonra da aşılamada en başarılı büyükşehir olma unvanını taşıyacağını ilan etmiştir. Gençlerin aşılama oranlarının arttığı İzmir’de, üçüncü doz aşılamanın yanı sıra dördüncü doz Biontech aşılamaları da hızla artmıştır’’ dedi.

Gebe aşılamalarında hassas olduklarını ve gebeleri aşılamaya davet ettiklerini vurgulayan Uzm. Dr. Müftüoğlu, gebelerin hamileliklerinin her döneminde güvenle aşılanabileceğini söyledi.

İki doz Sinovac, iki doz Biontech aşısı olan hekimlerin ve sağlık personellerinin aşı karşıtı eylemlerden derin üzüntü duyduğunu söyleyen Uzm. Dr. Müftüoğlu, ‘’Yalnızca kendimizi değil, çocuklarımızı ve ailemizi aşılamanın ilk başladığı periyotta bakanlık sıralamasında en önce aşılayarak yurttaşlarımıza aşılamanın önemini göstermiş olduğumuzu düşünüyorduk. Aşısız kişilerin hastalığı çok daha ağır geçirdiğini görüyoruz. Bu kişiler iyileşme süreci sonrası süratle aşılanmak istediklerini ifade ediyorlar. Keşke hastalığa yakalanmadan bu farkındalığı geliştirmiş olsalar demekten kendimizi alıkoyamıyoruz. İlimizde ve yurt çapında 3. doz aşıları yaptırarak pandemide en güçlü silahı kuşanmak adına vatandaşlarımızı sağlık kurumlarına bekliyoruz. Birlikte aşıya koşarsak, geleceğimizi güvenle tesis edebiliriz’’ ifadelerini kullandı.