İsrail'de nüfus içinde 60 yaş üstü günlük vaka sayısının yüzde 46 oranında düştüğü bildirildi.

Aşılamadan sonra İsrail'de 60 yaş üstü vaka sayısı yüzde 46 oranında düştü

Dış Haberler Servisi

İsrail'de 60 yaş ve üstü nüfus içinde günlük vaka sayısı, Ocak ayı ortasındaki zirveye oranla yüzde 46 düştü. Tel Aviv Üniversitesi Weizmann Bilim Enstitüsünden bir ekibin analizine göre, henüz daha az sayıda aşılanan 60 yaş altı nüfusta ise yüzde 18'lik bir düşüş kaydedildi.

Financial Times'ın haberine göre, 60 yaş üstü grubun yüzde 78'i 4 Şubat itibariyle BioNTech-Pfizer aşısının ikinci dozunu olmuş durumda.

Maccabi Sağlık Hizmetlerinin sağladığı yeni verilere göre, Pfizer aşısının ikinci dozunun uygulandıgı 416 bin 900 kişiden sadece 254 kişi enfekte oldu.

SONUÇLAR UMUT VERİCİ

Maccabi, enfekte olan 254 kişinin hafif semptomlarla hastalık geçirdiğini, sadece 4'ünün orta düzeyde belirtilerle hastaneye kaldırıldığıni bildirdi. Aşılanmamış grupta ise 778 bin kişiden 12 bin 944 kişinin koronavirüse yakalandığı belirtildi.

İsrail'deki sonuçların ikna edici ve umut verici olduğunu belirten Yale Tıp Fakülesinden Prof. Dr.Akiko Iwasaki, “Israil'in bir buçuk ay içinde 60 yaş üstü nüfusunun yüzde 78'ini aşılaması kayda değer. Bu koordineli bir aşı kampanyasının neler başarabileceğini gösteriyor" diye açıklamada bulundu.

İsrail, 8 Ocak'tan bu yana kapanma tedbirleri uyguluyor.