Avrupa'nın bazı bölgelerinde koronavirüs enfeksiyonlarındaki artışa önlem olarak aşısızlara yasak getiriliyor. Son olarak Slovakya da aşısızlar için katı önlemler alınacağını duyurdu.

Aşısızlara bir yasak da Slovakya'da

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, ülkede enfeksiyon ve hastane başvurularındaki artış nedeniyle koronavirüse karşı aşılanmamış kişiler için daha katı önlemler alacağını söyledi.

5.5 milyonluk ülke, geçtiğimiz günlerde 8.000'i aşan rekor sayıda vaka gördü ve Başbakan Heger, televizyonda canlı yayınlanan bir basın toplantısında, ''Aşısızlar için bir kısıtlama getireceğiz'' dedi.

Koronavirüs hastaları için çok az yoğun bakım yatağı bulunduğunu belirten Heger, yeni kurallara göre restoranlara, alışveriş merkezlerine, zaruri olmayan eşyaların bulunduğu mağazalara, spor aktivitelerine ve halka açık etkinliklere yalnızca aşı olmuş veya son 6 ay içinde Covid-19 bulaşmış kişilerin girmesine izin verileceğini kaydetti.

Önlemler Pazartesi günü yürürlüğe girecek ve 3 hafta sürecek.

Slovakya, Avrupa Birliği'nin en düşük aşılama oranlarından birine sahip ve toplam nüfusun yüzde 45'i aşılandı. Salgının başlangıcından bu yana ülke 13.725 ölüm bildirdi. (AJANS BİZİM)