Depremzede asistan hekimler yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması yönünde çağrı yaparak, uzmanlık eğitimlerinin sürdürülmesi gereğinin göz ardı edildiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Asistan hekimler eğitim haklarını talep ediyor
Depremzede asistan hekimler, eğitim hakları için Bakanlık önünde eylem yaptı. (Fotoğraf: TTB)

Depremzede asistan hekimler, deprem bölgesinde yaşadıkları sorunlara çözüm istemek ve sınavla kazandıkları eğitim haklarını savunmak amacıyla dün Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. 

Burada konuşan Asistan hekim Dr. Rıdvan Erden şu ifadeleri kullandı: “Eğitim hayatımız da deprem gününden itibaren enkaz altında kaldı. Bugüne kadar hastanelerimizde öğrencisi olduğumuz uzmanlık branşı dışında kalan her alanda durmadan çalışmaya devam ettik fakat artık bizler eğitimimize devam etmek istiyoruz. Deprem nedeniyle vefat eden vatandaşımız olduğu için eğitimimiz için yeterli çeşitlilik ve sayıda vaka görebilmemiz zorlaşmıştır. Hocalarımızın vefat etmesi, başka güvenli bölgelere geçiş yapmaları sonucunda da uzmanlık eğitimimizi imkânsız hale gelmiştir. 77 ildeki meslektaşlarımızla aramızda klinik, teorik ve pratik anlamda kapanmayacak derecede farklar oluşmuştur.” 

15 Mart’ta 2293 sayılı TUK kararı gereğince başka şehirlerde eğitimlerine devam edebileceklerini söyleyen Erden, “Fakat bu karardaki sürenin kısa olması ve üniversite yönetimlerinin inisiyatifine bırakılması sonucunda bir kısmımız sadece üç ay için görevlendirmeye uygun görüldük. Kararın değerlendirilip 1999 Depremi’nde olduğu gibi asistan hekimler için kalıcı olarak başka şehirlere nakil edilmesi gerekmektedir” dedi. 

***

SORUNLAR GİDERİLMELİ

Hatay Tabip Odası (HTO) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlıklı yaşam ve çalışma koşulları için Samandağ Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek önceki gün eylem yaptı. Hekimler, depremin üzerinden iki ay geçmesine karşın sağlık emekçilerinin çalışma koşullarındaki sorunların ve eksikliklerin giderilmediğini belirtti.