Aşı karşıtlarından oluşan bir grup Dayatmasız Yaşam Partisi adıyla yeni parti kuracaklarını açıkladı. Kırıkkale’de noter olarak çalışan Avukat Hacı Ali Özhan, önümüzdeki hafta partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vereceğini söyledi.

Aşıt karşıtları parti kuruyor: 'Dayatmasız Yaşam Partisi'

Aşı karşıtları siyasi parti kuracaklarını duyurdu. Kırıkkale'de noter olarak çalışan Avukat Hacı Ali Özhan, Dayatmasız Yaşam Partisi'nin (DYP) kuruluş dilekçesi için önümüzdeki hafta İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'a konuşan Özhan, aşı, maske ve zorunlu PCR testi karşıtı mücadele vereceklerini söyleyerek, “Hiçbir siyasi hesapla çalışma yapmayacağız. Partimiz pandemi mücadelesi ile sınırlı tek bir amaç için çalışacak, görev tamamlanınca kendini fesh edecek” dedi.

Özhan, partinin programında “İnsanların vücut bütünlüğüne yapılan zorlayıcı müdahale ve dayatmalara karşıyız. Aşı adı verilen kimyasal sıvılar ile çipli takip sistemi kurularak robotlaştırılmış köle insanlar oluşturmayı amaçlayan planlara karşıyız. Yurtdışına çıkışta ve girişte getirilen aşı veya PCR test zorunluluğuna karşıyız. Maske dayatılmasına itiraz ediyoruz. Vücut benim, kararıma saygı duy, vücut bütünlüğüne dokunma diyor, yaşam hakkımıza müdahale edilmesini kabul etmiyor ve dayatmasz yaşam istiyoruz'' ifadelerinin yer alacağını kaydetti.

Aşı karşıtları 11 Eylül'de İstanbul Maltepe'de 'Büyük Uyanış' adıyla açık hava mitingi yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde de Covid-19 aşısı karşıtları Mecidiyeköy'deki Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Ofisi'nin önünde protesto gösterisi düzenlemişti.