Askerlik yaparken intihar ettiği ileri sürülen gençlerin aileleri Meclis’te CHP’li vekillerle basın toplantısı düzenledi. Aileler öldürülenlerin...

ESRA KOÇAK ANKARA

Askerlik yaparken intihar ettiği ileri sürülen gençlerin aileleri Meclis’te CHP’li vekillerle basın toplantısı düzenledi. Aileler  öldürülenlerin Kürt, Alevi ve solcu olduklarına dikkat çekti.
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Manisa Milletvekili Özgür Özel birlikte düzenlenen toplantıya intihar ettiği iddia edilen 9 askerin ailesi çocuklarının fotoğrafları ve “adalet istiyorum” afişleriyle katıldılar.
Toplantıda konuşan Ağbaba, 10 yılda 934 askerin intihar ettiğini belirtti ve olayların intihar olup olmadığının mutlaka açıklığa kavuşturulmasını istedi.


Ağbaba’nın ardından asker yakınları söz aldı. 4 Şubat 2009’da askerliğini yaptığı Kastamonu Bozkurt Karakolu’nda kafasına aldığı kurşunla 21 yaşında öldüğü söylenen Caner Bahar’ın babası Ramazan Bahar, “biz göz bebeğimizi orduya teslim ediyoruz onlar öldürüyorlar bir de yalan söylüyorlar” dedi.


SİLAHTA KURŞUNLAR TAM
Dersim’de birliğinde 2009’da intihar ettiği iddia edilen er Murat Oktay Can’ın babası da şunları söyledi: “Benim oğlum için kendini vurdu denildi. Oğlumun alnında ve burnun kenarında kurşun izleri vardı ama düzenlenen otopsi raporunda mermi izinin estetikle kapatıldığı görülmekte. Ayrıca olay sonrası yapılan sayımda kendi silahıyla intihar ettiği denilen oğlumun silahındaki mermilerin tam olduğu ortaya çıktı. Siz askere alırken psikolojik olarak da askerliğe uygundur raporu vermiyor musunuz, ne oluyor da onların psikolojileri bozuluyor? Madem psikolojisi bozuk neden askere alınıyor ya da neden tedavi edilmiyor?”


İntihar ettiği iddia edilen Volkan Kamalak’ın babası Hayri Kamalak ise öldürülen gençlerin Kürt, Alevi, solcu gençler olduklarınadikkat çekerken, “Vatan sevgisi mi yoksa evlat acısı mı diye sorsanız elbette evlat acısı diye söylerim” dedi.
CHP’li Demir ise yaptığı kısa konuşmada intihar olaylarından ötürü başta Savunma Bakanlığı, Hükümet ve Başbakanın sorumlu olduğunu ve bu olayların aydınlatılması gerektiğini ifade etti.