Askeri arazinin akıbeti gizleniyor
Fotoğraf: Wikipedia

HABER MERKEZİ

İstanbul’da bulunan tek askeri havalimanı olan Sancaktepe’deki 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na bağlı Şehit Binbaşı Bülent Bulut Kışlası’nın akıbeti adeta sır gibi saklanıyor.

17 Temmuz tarihinde “Askeri havalimanı yağmaya açılıyor!” başlıklı haberiyle, askeri havaalanı arazisinin 275 bin metrekarelik bölümünün AKP’li Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildiğini BirGün ortaya çıkarmıştı.

Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde yer alan askeri havaalanının akıbeti nedir? Havaalanının taşınacağı doğru mu? Söz konusu araziye ne yapılması planlanmaktadır?” soruları yönetildi. Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı Lojistik Genel Müdürlüğü’nün verdiği yanıtta ise “Talep edilen bilgi, bilgi edinme hakkı kapsamında kalmamaktadır. Bu nedenle başvurunuz ile ilgili yapılacak bir işlem bulunmamaktadır” denildi. Öte yandan askeri havaalanının taşınmasıyla da çevresinde bulunan araziler değerlenecek ve bu arazilere yüksek katlı binalar inşa edilmesinin önü açılacak. Ayrıca askeri havaalanı arazisinin de birçok kışla arazisi gibi Emlak Konut tarafından yapılaşmaya açılmasından endişe ediliyor.