Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında ilk mahkûmiyet kararını, emekli istihbaratçı Binbaşı Fikret Emek’e...

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında ilk mahkûmiyet kararını, emekli istihbaratçı Binbaşı Fikret Emek’e verdiği 1 yıl 8 ay 25 günlük hapis cezasıyla aldı...

Ergenekon Davası'nda askeri mahkemelerde görülen davalardan ilk mahkûmiyet kararı çıktı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi, "Askeri eşyayı gizlemek" suçlamasıyla yargılanan Ergenekon davası sanıklarından emekli istihbaratçı Binbaşı Fikret Emek hakkında, 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verdi.
Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Binbaşı Fikret Emek, annesinin evinde ele geçirilen silah ve patlayıcı maddelerle ilgili olarak yargılandığı Askeri Mahkeme tarafından suçlu bulundu ve 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Emek'in aldığı cezanın 2 yıldan fazla olmaması, tutum ve davranışlarını göz önüne alarak 5 yıl denetim kaydıyla hükmü uygulamamaya karar verdi. Mahkeme ayrıca Fikret Emek'in TSK'dan çıkarılmasına gerek olmadığına da karar verdi.  Ergenekon davasının dosyasına giren mahkûmiyet kararı 25 Aralık 2008 tarihini taşıyor.

‘HATIRA’ DEMİŞTİ
Ergenekon sanıklarından Fikret Emek, evinde ele geçirilen Kalaşnikof, Kanas tüfekler ile önemli miktardaki patlayıcıyı hatıra için aldığını ileri sürmüştü. Fikret Emek, Eskişehir ve Ankara’daki evlerinde ele geçirilen kaleşnikof marka silah, Kanas tipi suikast tüfeği, TNT, C4, C3 patlayıcı ile Anakara’daki evinde ele geçirilen ajandadaki şablonlar, krokiler ve gizli ibareli devlet güvenliğini içeren kapsayan belgeler hakkındaki iddiaları cevaplamıştı. Emek, Kanas ve Kalaşnikof silahlar için şu savunmayı yapmıştı: “Kanas çok hantal”

‘KORGENERAL KALYONCU’ SORGUSU
Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında Diyarbakır'daki evinden gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp İstanbul’a gönderilen Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Atatürk İlke ve İnkılapları Bölümü öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru'nun, halen görevini sürdüren 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ile olan ilişkisi nedeniyle sorgulandığı belirtildi.
Abdurrahim Doğru'nun Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki yazlığında silah ve cephanelik bulunabileceği gerekçesiyle kazı çalışması yapıldığı ortaya çıktı.
Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talebi üzerine Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde 2 gün sorgulanan Abdurrahim Doğru, savcıların talimatıyla 2 gün daha ek gözaltı süresi alınarak tam 4 gün sorgulandı. Doğru, ardından sevk edildiği özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi yedek hakimliğince tutuklandı.

ÖĞRETİM ÜYESİNDE DÜRBÜNLÜ SİLAH
Öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru'nun evinde bulunan 5 silah, 1 bilgisayar, 2 harddisk, CD'ler ve hafıza kartlarıyla ilgili de incelemeler sürüyor. Öğretim görevlisinin evinde ele geçen 5 silahtan eski Olağanüstü Hal Bölge Vali Yardımcısı ve Şırnak eski Valisi Hüseyin Başkaya adına kayıtlı olan uzun namlulu vahim nitelikli yivli kurşun özellikli tüfeğin keskin nişancı ‘Smirnoff' marka gece görüş dürbünlü silah olduğu saptandı.

PERİNÇEK’E KARARGÂH EVLERİ SORGUSU
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Doğu Perinçek, ifadesi alınmak üzere Merkez Komutanlığı'na götürüldü. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden alınarak İstanbul Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Perinçek'in, "Karargâh Evleri" kapsamında ifadesine başvurulacağı öğrenildi.