ŞIRNAK'ta askerlik yaparken intihar ettiği ileri sürülen er Sedat Horuz'un babası Zeki Horuz, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirterek

ŞIRNAK'ta askerlik yaparken intihar ettiği ileri sürülen er Sedat Horuz'un babası Zeki Horuz, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını belirterek, "Olayla ilgili bilgi alamıyoruz, otopsi raporu verilmiyor. Mahkemeye gideceğiz" dedi.
Zeki Horuz ile Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde askerlik yaparken eylül ayında intihar ettiği ileri sürülen er Volkan Kamalak'ın babası Hayri Kamalak Adana'da ortak basın açıklaması yaptı.
Zeki Horuz, toplantıda "Oğlumun cinayete kurban gittiğini düşünüyorum. İntihar etti diye iftira atılıyor. Hiç bir delil yok " dedi.
Oğlunun ölümünden bir gün sonra olayın kendilerine haber verildiğini aktaran Horuz, "Oğlumuzun cenazesini göreceğiz dememize rağmen, bir paket gibi önce Diyarbakır'a ardından da Adana Askeri Hastanesi'ne gönderildi. Oğlumun bir sorunu varsa bana bildirilmesi lazımdı" diye konuştu.
OTOPSİ RAPORU VERİLMEDİ
Ortadaki delillerin ortada bir intihar olmadığını gösterdiğini belirten baba Horuz şöyle konuştu: "Ortadaki deliller binde bir dahi bile intihar olasılığını göstermezken verilen karar oğlumu ikinci kez öldürmüştür. Neye mal olursa olsun hakkımızı arayacağım. Çatışmada ölmesi başka, intihar süsü verilerek ölüm nedenleri gizlenmesi başka."
Ailenin avukatı Kemal Derin ise, ''Sedat'ın kendini vurduğu dışında hiçbir şey söylenmedi, otopsi tutanağının aileye gönderilmemesi olayın intihar olmadığı yönündeki şüpheleri doğruluyor." Hayri Kamalak da oğlunun da intihar ettiğinin söylendiğini, hukuksal mücadelelerine devam edeceklerini, bir sonuç alamadıkları takdirde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğini söyledi.