Şampiyon yarış atı Bold Pilot ve onun bir araya getirdiği jokey Halis Karataş ile Begüm Atman arasındaki aşkın gerçek hikâyesi ‘Benim İçin Şampiyon’ filmi izlenmeye değer

Aşkın gerçek hikâyesi

Volkan Ateş volkanates@birgun.net

Efsanevi yarış atı şampiyon Bold Pilot ve onun bir araya getirdiği jokey Halis Karataş ile eşi Begüm Atman arasındaki aşkın gerçek hikâyesini beyazperdeye taşıyan “Bizim İçin Şampiyon” filmi gösterime girdi. Unutulmaz bir aşkın ve başarının gerçek hikâyesini konu alan filmin başrollerini Fikret Kuşkan, Farah Zeynep Abdullah ve Ekin Koç paylaşıyor. Ahmet Katıksız tarafından yazılan ve yönetilen film sevgi, umut, azim ve yaşam dolu bir hikâyeyi barındırıyor.

Babasının bütün itirazına rağmen Sivas’ın küçük bir köyünden İstanbul’a jokey olmak için gelen Halis Karataş’ın serüveni istediği gibi başlamasa da makus talihi Bold Pilot’la tanışmasıyla dönüşür.

Taht kurdu

Türkiye Jokey Kulübü eski başkanlarından Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot kendisine has sitili olan, safkan asi bir attır. Sonrasında Karataş’ın eşi olacak Begüm Ataman’ın özel bir ilgisine mazhardır. Katıldığı tüm yarışları en sondan gelerek kazanmayı başaran Bold Pilot ve Karataş kısa sürede gönüllerde taht kurar.

askin-gercek-hikayesi-539778-1.

Halis Karataş ile evlenen Begüm Atman, kanserden yaşamını yitirdi

Hikâyeyi dramatikleştiren ise Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman’ın ağır kanser hastalığı olur. Birlikte unutulmaz başarılara imza atan Karataş ve Bold Pilot ikilisinin her zaferi Begüm Atman’a umut olur. Bold Pilot’ın kazandığı her zaferle daha da güçlenen büyük aşk, her zaferle birlikte daha da güçlenir.

Sahibi Özdemir Atman’ın 1996 yılındaki Gazi Koşusu sonrasında “Merkez Bankası’nı verseler satmam” dediği Bold Pilot’ın 2 bin 400 metre çim pistte 2 dakika 26 saniye 22 saliselik rekoru halen kırılabilmiş değil. Koştuğu dönemde umudun simgesi haline dönüşen Bold Pilot, at yarışlarıyla hiç ilgilenmeyenlerin bile sevgilisi olmayı başarır.

Çekimleri üç yıl süren Ay Yapım - Med Yapım ortaklığındaki ‘Benim İçin Şampiyon’ izlenmeye değer.