Asla vazgeçmeyeceğiz
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından sosyalist partilerden ‘mücadeleye devam’ açıklaması geldi.

SOL Parti’den yapılan açıklamada, “Her tür baskıya, hile ve zorbalığa karşı durarak karanlığa karşı oy kullanan, sandıkları koruyan tüm yürekli insanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bir kez daha ifade ediyoruz ki aynı kararlılıkla mücadele edecek özgür, eşit, bağımsız bir ülke özlemimizden asla vazgeçmeyeceğiz” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Seçim sonuçları da göstermiştir ki devletin tüm imkanlarını seferber etmesine, her tür hileye, montaja başvurmasına rağmen ülkenin yarısı bu rejimi reddetti. Seçimin diğer önemli bir sonucu da rejim krizinin tescillenmesidir. Halkın yarısının karşısında olduğu, asla istemediği ve mücadele verdiği böyle bir zihniyetle ülkenin yönetilemeyeceği açıktır. Mücadelemiz artık bu koşullarda devam edecek. Halkın insanca yaşam taleplerinin taşıyıcısı olacak toplumsal bir muhalefetin yaratılması için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu ucube rejimi yenmek için dünden daha büyük bir azim ve coşkuyla yolumuza devam edecek ve mutlaka başaracağız.”

MUTLAKA KAZANACAĞIZ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından “Seçim sonucu ne olursa olsun… Hiçbir çaba boşa gitmedi, gitmeyecek. Mücadele devam edecek. Halkımızı, ülkemizi saltanat sevdalılarının, para babalarının keyfine teslim etmeyeceğiz. Örgütlü gücümüzü büyütecek, emekçileri birleştirecek, bu sömürü ve yolsuzluk düzenini yıkacağız. Mutlaka kazanacağız” diye yazdı.

TKP’den yapılan yazılı açıklamada da umudun sandığa sığmayacağı kaydedilerek, seçimlere ilişkin özetle şu ifadeler kullanıldı: “Yalnızca sandığa sıkıştırılarak kötürümleştirilmiş bir siyaset atmosferinde emekçiler zafer kazanamaz. Umut sandığa sığmaz. Bu halkın mücadelesini sandığa sıkıştırmaya çalışanlar artık sussun! Bilinsin ki Erdoğan zayıftır ve yenilmeye mahkûmdur. Yeter ki halkımız bundan on yıl önceki gibi kendine güvensin ve ayağa kalksın. Karamsarlığa asla yer yok. Bu memleket bizim ve mutlaka kazanacağız.” 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada antidemokratik bir seçim süreci yaşandığını belirterek “Seçim sonucunun halkın demokratik iradesini yansıttığını söylemek mümkün değildir” dedi. “Yasak, baskı ve hukuksuzlukla malül bir seçim oldu” diyen Gürkan, şöyle konuştu: “Tek adam yönetiminin egemenliği altında her türlü baskı ve eşitsizliğin hüküm sürdüğü, antidemokratik bir seçim süreci yaşanmıştır, ortada bir zafer durumu yoktur. Erdoğan sandıktan sayısal üstünlükle çıkmış olsa dahi ortaya çıkan sonuç siyasi bir başarı ve zafer değildir. İktidar sistematik olarak halk desteğini yitirmektedir. Önümüzdeki dönem halkı daha fazla yoksulluk, işsizlik ve baskı koşulları beklemektedir. İşçilerin ve emekçilerin acil ekonomik ve politik taleplerini elde etmek için birleşmekten ve mücadele etmekten başka yolu yoktur.”

Halkevleri’nin açıklamasında da “Hiçbir seçim sonucunun değiştirmeyeceği ger-çek bu iktidarın meşruiyetini çoktandır yitirdiği ve halkın çoğunluğu tarafından istenmediğidir. Halk düşmanı bu iktidar devrilmedikçe, halkın direnişi de yaşamın her alanında sürecek. Umutsuzluğa yer yok, omuz omuza yıkılacak iktidar, kurulacak yeni bir ülke var” ifadeleri kullanıldı.