CHP'den istifa eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP’yi hedef alarak, "Bir ‘milli-gayrımilli’ ayrışma olduğunda milli safta duracağım kesindir" dedi.

Aslı Baykal, CHP'yi hedef aldı: Erdoğan'ı övdü

Eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP'den istifa etmesine ilişkin olarak, "CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım. Hemen ardından gelen bu Rifkin çıkışı da sanırım haklılığımın ispatı olmuştur" açıklamasını yaptı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Aslı Baykal, eski partisi CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Baykal, AKP'ye geçeceği yönündeki iddialar hakkında, "Benim için esas olan Türkiye Cumhuriyet devleti ve milletimin esenliğidir. Bir milli-gayrımilli ayrışma olduğunda milli safta duracağım kesindir. Hiçbir siyasi partiyle bir angajmanım yoktur" dedi.

Baykal, CHP'nin vizyon belgesine ilişkin olarak da "CHP elbette yabancılardan destek alarak vizyon belgesi açıklayabilir. Zaten açıkladılar. Verdikleri mesaj şudur: Bize oy verirseniz yabancıların aklı ve projelerine oy verirsiniz. Seçmenin önüne şunu koydular: Ya Tayyip Erdoğan ya Rifkin. Seçmen de hemen mesajı aldı. CHP 2008’de yüzde 23 oy aldı. Halen aynı oranda. Bu konuşmadan sonra neler olacağını izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Selvi’nin “Erdoğan’ın, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesini neden desteklediniz” sorusuna da yanıt veren Baykal, “Önceki Sisi politikasını eleştirenlerin, Erdoğan’ın doğru zamanlamayla politika değiştirmesine saldırmasını hem ahlaki bulmuyorum hem de Türkiye çıkarlarına aykırı buluyorum. Bir siyasetçi var olan iki seçenekte de hata yapıyor, diyorsanız aklınızı kaybetmiş olmanız gerekir” diye konuştu.

Altılı masa liderlerine ‘6 benzemez’ diyen Baykal, Selvi'nin 'Neden böyle diyorsunuz?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Batıcı-İslamcı Davutoğlu, ülkücü Akşener, enternasyonalist Kılıçdaroğlu, Yazıcı-Nurcuların desteklediği Uysal, Batıcı-liberalist Babacan ve milli görüşçü olduğunu söyleyen Karamollaoğlu devleti hangi ilkeler çerçevesinde yönetecek? Mesela yüzde bir oy bile alamayacak olan bir lider, başkan yardımcısı olacakmış. CHP’liler verdikleri oylarla, Batıcı-İslamcı gibi anakronik figürleri başkan yardımcısı mı yapacak? 6’lı masa bir siyasi ittifak değildir. Sırf Erdoğan seçilmesin diye yapılan bir matematik hesap ve zorlamadır. Ama seçmenin siyasal kavrayışı çok yüksektir. Bir belediye başkanı seçerken verdiği oy ile Türkiye Cumhuriyet devletini emanet ederken vereceği oy farklıdır."

Yeni bir parti kurabileceğinin de sinyallerini veren Baykal, “Şu anda Ankara’da bir bağımsız düşünce kuruluşunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Tam bağımsız ve her türlü düşünceye açık bir kuruluştur. Bir siyasal aksiyon alacağım zaman duyururum” dedi.