İzmir'de hastanede yer bulamadığı için tedavi olamayan ve yaşamını yitiren Aslı Özkısırlar, ailesi ve arkadaşları tarafından anıldı. Sevenleri Aslı’nın en büyük isteklerinin birinin tezgâhını dükkâna çevirmek olduğunu söyledi.

Aslı’nın hayali bir dükkânı olmasıydı

Berkay SAĞOL

Birçok insan Twitter’da ‘Aslı Tezgah Lobisi’ hesabındaki bir paylaşımı görerek haberdar oldu Aslı Özkısırlar’ın hikâyesinden. Özkısırlar, “Neredeyse 10 günden fazladır hastaneye yatış için bekliyorum. Yatak yok. Ama siz yapın kongrenizi. Benim çektiğim ağrının eziyetin ne önemi var sonuçta. Sürünerek ölürsünüz umarım” yazdı.

41 yaşındaki Özkısırlar, polikondrit ve Cogan sendromu hastalığına yakalandı. 10 yıldır tedavi gören Özkısırlar, 31 Mart gecesi Yeşilyurt semtindeki evlerinde rahatsızlandı. Yaklaşık 1 ay boyunca hastaneye yatmayı bekleyen Özkısırlar, İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve ertesi gün sevk edildiği bir özel hastanede yaşamını yitirdi.

Alsancak’ta Sevgi Yolu’nda 15 yıldır takı satarak geçimini sağlayan Özkısırlar’ı aile ve arkadaşları tezgâh başında andı. Ablasının yaşadıklarını anlatan Melike Özkısırlar, “Ablam çok kısa sürede 25 kilo verdi. Yemek yiyemiyor, devamlı olarak kusuyordu. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktor, durumunun kötü olduğunu, vücudundaki organlarının yangın yeri olduğu söyledi. Kusmasının ve kilo kaybının sebebinin de bu olduğunu söyledi. Hemen yatması gerektiği ancak hastanede yer olmadığı, yatışını verdiğini ve yer olunca hemen aranacağımızı söyledi. 25 gün oldu ablam yatamadı. Ablamın en büyük hayallerinden biri buradaki takı tezgâhını bir dükkâna çevirmekti ama yarım kaldı" dedi.

Alsancak’taki Sevgi Yolu üzerinde bulunan takı tezgâhı önünde konuştuğumuz arkadaşlarından Soner Kara da “Aslı çok sevecen, hayat dolu bir insandı. Herkes tarafından çok sevilirdi. Kendisiyle 6 yıl boyunca birlikte çalıştık. İnsandan hayvana kadar her canlıya karşı sevgi doluydu. Kendisi uzunca bir süredir hastaydı, sürekli hastanelere gidip geliyordu tedavi olmak için. Hastanede yer bulmak için çok uğraştı. Ama maalesef olmadı. Biz tekrar neşeli şekilde geleceği günü bekliyorduk. Vefatını duyunca şok olduk. Aynı zamanda işitme engelliydi ve cihazın değişmesi gerekiyordu. İstediği işitme cihazı 27 bin TL’ydi ve 13 bin TL’sini Aslı’nın tedarik etmesi gerekiyordu. Biz de hastaneye yattıktan sonra bir dayanışma kampanyası düzenlemek istiyorduk” diye konuştu.

ASLI İÇİN HATIRA ORMANI KURULACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aslı’nın hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada “Çok erken kaybettiğimiz kıymetli hemşehrimiz Aslı Özkısırlar'ın acısını derinden yaşıyoruz. Yakın çevresinden gelen Sevgi Yolu'nda Aslı'nın hatırasını taşıyan bir köşe ve İzmir'imizde adını yaşatacak bir hatıra ormanı isteklerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Aslı Özkısırlar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.