Assos’ta Felsefe’nin bu seneki konusu 'Mantık'

Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen “Assos’ta Felsefe”nin bu seneki konusu ‘Mantık’. 25-26 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumda felsefenin bir alt disiplini olarak mantığın ne olduğu, tarihi; mantığın bilgi, doğruluk, gerçeklik bağlamındaki rolü ve önemi, kapsamı ve sınırları ele alınacak.

Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ve 22 yıldır Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen sempozyum etkinliğine öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları katılıyor.

Sempozyuma Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Prof. Dr. Halil Turan, Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy, Doç. Dr. Nazlı İnönü, Doç. Dr. Cemil Güzey, Doç. Dr. Özgüç Güven, Dr. Öğretim Üyesi Vedat Kamer konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlik ücretsiz ve herkese açık, kayıt ve başvuru zorunlu. Katılımcıların kayıtları ve başvuruları www.philosophyinassos.org adresi üzerinden alınacak.