Assos’ta Felsefe’nin uluslararası sempozyumu 4-7 Temmuz’da

22 yıldır düzenli olarak gerçekleşen Assos’ta Felsefe’nin bu yılki uluslararası sempozyum toplantısı 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan etkinlik, yurtiçi ve yurtdışından misafirlerini ağırlayacak.

Bu yılki sempozyumda 17’nci yüzyılda yaşayan İngiliz filozof John Locke ele alınacak. Locke’un bilgi felsefesi, zihin felsefesi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi ve din felsefesi alanındaki düşünceleri ve kuramları irdelenecek.

Sempozyum etkinliğini 22 yıldır düzenleyen Prof. Dr. Örsan Öymen, etkinlik hakkında şu açıklamaları yaptı: “John Locke felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi. Özellikle epistemoloji, zihin felsefesi ve siyaset felsefesi alanlarındaki tezleri düşünsel bir devrime yol açtı. Locke, insanın zihnine işlenmiş doğuştan düşüncelerin var olmadığını, tüm düşüncelerin, kavramların, ideaların deneyim yoluyla edinildiğini savunuyordu. Locke’un düşünceleri, Türkiye’nin günümüzde yaşadığı sorunlara da ışık tutacak nitelikte.”

Öte yandan sempozyum her yıl Şubat ayında ulusal, Temmuz ayında uluslararası boyutta gerçekleşiyor. Toplantı ücretsiz ve herkese açık. Ayrıntılı bilgi ve kayıt için philosophyinassos.org adresi ziyaret edilebilir.