Atatürk 9.05'te saygı duruşuyla anıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde saat 9.05'te yurttaşlar saygı duruşunda bulundu. E-5'te ve metrobüs hattında trafik durdu.

Atatürk'ün 77. ölüm yıldönümünde yurttaşlar saygı duruşunda bulundu. Sabah mesaiye giden yurttaşlar saatlerin 9.05'i gösterdiği anda durdu. Yurttaşlar, siren ve araç kornaları eşliğinde saygı duruşuna geçti. E-5'te ve metrobüs hattında sürücüler araçlarını durdurdu.

Araçlardan inen sürücüler ve yurttaşlar 1 dakika süresince saygı duruşunda bulundu.

Metrobüs üstgeçidinde bulunan yayalar da sirenlerin çalmasıyla birlikte oldukları yerde durarak saygılarını gösterdi. İnşaatlarda çalışan işçiler de saygı duruşuna katıldı.

Ankara Kızılay'da da sirenlerin çalması ile birlikte seyir halindeki otomobiller durdu. Yurttaşlar ise olduğu yerde bekleyerek Atatürk'e saygı duruşuna geçti. Bisikletli bir grup ise Atatürk’ün ölümü nedeniyle Güvenpark’ta bir araya geldi. Grup, saygı duruşunda bulunup buradan ayrıldı.

İzmir’de de saat 9.05'te sirenler çalmaya başladı. Ankara Caddesi’nde çok sayıda seyir halindeki araç sürücüsü, saygı duruşunda bulunmak için durdu. Saygı duruşunun ardından araçlar yollarına devam etti. İş yerlerinde, üst geçitte bulunan İzmirliler de, saygı duruşunda bulunarak Atatürk’ü andı.

İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde de tören düzenlendi. Saatler 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunuldu.

Törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muharip gaziler ve çok sayıda kişi katıldı. Saatler 9’u 5 geçe sirenler çalmaya başladı. Resmi protokolün yanı sıra genci yaşlısı herkes saygı duruşunda bulundu. 1 dakika Taksim’de hayat durdu. Bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk'ün hayatını kaybetmesi sebebiyle çok üzgün olduğunu belirten yurttaşlar, söylenecek fazla bir söz bulunmadığını ifade etti. (CİHAN)

ataturk-9-05-te-saygi-durusuyla-anildi-87100-1.