Atatürk’e hakaret eden Demirkan ‘icazet’ verdi

Mustafa BİLDİRCİN

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitimi dinselleştirme uygulamalarının en önemli halkası olan hafızlık eğitimi için Antep’te icazet töreni düzenlendi. Şahinbey Kongre Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören kapsamında 200 öğrenci hafızlık için icazet aldı.

Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Ayasofya’nın açılış merasiminde Atatürk’ü hedef alan Mustafa Demirkan yönetti. Gaziantep İl Müftülüğü’nce 9 Şubat’ta düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Karslı, AKP Milletvekili Ali Şahin ve Müslüm Yüksel ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı. Şehitkâmil ve Şahinbey ilçe müftülüklerine bağlı Kuran kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 200 öğrenci için düzenlenen törene katılanlar arasında, hafızlık proje imam hatip ortaokullarının yöneticileri de yer aldı. Törene, Nur Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen vakıfların yetkilileri de destek verdi. Ahmet Akgündüz’ün kurucuları arasında yer aldığı Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı ile birlikte törene, “Nur Cemaati’nin Antep’teki temsilcilerinden” olduğu öne sürülen Anadolu Tevhid Vakfı da destek verdi.

MEB İLE PROTOKOL

Diyanet İşleri Başkanlığı ile MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında, “Hafızlık Eğitiminde İş Birliği” protokolü bulunuyor. Protokol kapsamında örgün eğitimine devam eden öğrenciler, aynı zamanda Diyanet’e bağlı Kuran kurslarında hafızlık eğitimi de alabiliyor.