CHP Ödemiş ilçe Başkanı Hamdi Halis, Ayasofya'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürk'e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu

BİRGÜN EGE

Atatürk ve Cumhuriyet Gönüllüleri bünyesindeki Eğitim Sen Ödemiş Temsilciliği, CHP, ADD, İYİ Parti, EĞİTİM İŞ, ÇYDD ile ÖSEM, dün, 29 Mayıs günü Ayasofya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan hakkında açıklama yaptı. CHP Ödemiş ilçe Başkanı Hamdi Halis, Atatürk'e lanet okuyan imam hakkında, Ödemiş Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “29 Mayıs tarihinde Ayasofya’da yaşanan ibretlik görüntüler, tüm toplumu olduğu gibi bizi de yeniden neler yaşadığımız üzerine düşünmeye itti. Vergilerimizle maaşını ödediğimiz bir cami imamı, akıl almaz bir şekilde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetin kurucu kadrolarına lanetler yağdırıyordu. Daha vahim olanı ise bu aymazlığı ve hadsizliği cumhurbaşkanı başta olmak üzere çok sayıda üst düzey kamu yöneticisinin gözlerinin içine bakarak ve kimsenin itiraz etmeyeceğini bilerek yapmış olmasıydı. Hatta itiraz etmek bir yana, muhtemelen bu densiz tavırlarının destekleneceğini ve iltifatla karşılanacağını dahi düşünmüş olmalıydı. Öyle de oldu. Yapmış olduğu akıl almaz, deli saçması beddualara siyasi iktidarın sahipleri belki açıktan destek vermedi ancak bu lanet okumalara karşı adım da atmadılar. Tüm kesimlerin tepkisi ile karşılanan bu sözlere karşı siyasi iktidarın sözcülerinin birkaç hamasi sosyal medya paylaşımı dışında ses de çıkarmadılar. Çıkarmalarını da kimse beklemiyordu zaten.

Ayasofya’da lanet okumaktan geri durmayan imam ve onun gibiler, bir taraftan siyasi iktidarın himayesi ve koruması altında aklındaki kötülükleri her yere akıtsa da bu topraklar emperyalistlere karşı bağımsızlık içim mücadeleye çağıran bildirileri okuyan, çağdaş bir ülke kurulması için mücadele eden Mehmet Rıfat Börekçi gibi imamları da gördü; Gezi’de her tür baskıya ve zorlamaya rağmen doğru bildiğinden tek adım geri atmayan Dolmabahçe İmamı (müezzin) Fuat Yıldırım gibi dürüst imamları da gördü. Eğitim Sen Ödemiş Temsilciliği, CHP, ADD, İYİ PARTİ, EĞİTİM İŞ, ÇYDD, ÖSEM olarak tüm eğitim ve bilim emekçilerini ve halkımızı yaşamımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”