Atatürk Havalimanı’ndaki talan uzaydan bile görünüyor

HABER MERKEZİ

İstanbul'daki Atatürk Havalimanı’ndaki yıkım devam ediyor. Havalimanının içler acısı hali uydu görüntülerine de yansıdı. Görüntülerde pistlerin çok büyük bir kısmının kırıldığı ve inşaat çalışmalarının da sürdüğü görülüyor. Ayrıca 2020'de pistlerin üzerine pandemi hastanesi yapılması da büyük tepki çekmişti.

Uzmanlar havalimanının yıkılmasının “Çok büyük bir ekonomik kayıp” olduğunu belirtiyor. İktidar ise hem toplum hem de uzmanların itirazlarını dinlemeyerek havalimanını yıkma ısrarını sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Atatürk Havalimanı’nı ile ilgili yaptığı çalışmada, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasıyla devletin tam 4 milyar dolarlık (güncel kurla yaklaşık 64 milyar TL) yatırımının çöpe atıldığı belirtilmişti. 

Atatürk Havalimanı’na yapılan millet bahçesi için TOKİ tarafından 29 Nisan 2022'da gizli saklı bir ihale düzenlemişti. Ardından da pazarlık usulüyle düzenlenen ihalenin tam 2 milyar 127 milyon 978 bin liraya alan Yapı ve Yapı Şirketi'ne verildiği açıklanmıştı. Şirketin kurucusu Nusret Yıldırım ise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile dostu olduğu biliniyor.