Atatürk sergi, konser ve tiyatroyla anılacak

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa uğurlanışının 83’üncü yılında yurt genelinde bir dizi etkinlikle anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Metro İstanbul, bugün M2 Yenikapı Hacıosman Metrosu’nun Taksim istasyonunda “10 Kasım Atatürk’ü Anma Sergisi” açılacak. Sergi, 10-30 Kasım tarihleri arasında İstanbulluların ziyaretine açık olacak. Metro İstanbul, Ünalan ve Yenikapı metro istasyonlarında da 10 Kasım’a özel videowall (çoklu ekran) uygulaması ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anacak.

Kadıköy’deki Ata’ya Saygı Zinciri için sabah 08.00 itibariyle Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı sahil arasında toplanma başlayacak. 2013 yılından bu yana Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri tarafından düzenlenen zincire denizden de kanolar, su jetleri ve tekneler 9’u 5 geçe sirenlerini çalarak katılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım nedeniyle Dilek Türker ve Tayfun Yılmaz’ın sahnelediği Halide Edip Adıvar’ın ünlü eseri "Türk’ün Ateşle İmtihanı" adlı tiyatro oyununu halkla buluşturuyor. Oyun bugün ve yarın saat 20.00’da Gençlik Parkı Büyük Sahne’de sahnelenecek. Ankara’da saat 19.05’te “Atatürk’ü Anma Bisiklet Turu” Gençlik Parkı’ndan Anıtkabir’e yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Alsancak Limanı’nda saat 14.00’da başlayacak Ata’ya Saygı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanacak. Öte yandan CHP’nin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Kocatepe Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma talebi valilik tarafından reddedildi. CHP’liler çelenk koymak için Büyük Taarruz’un başladığı 1874 rakımlı Kocatepe’deki Atatürk Anıtı’na çıkarak çelenk koyacak.