Ankara Altındağ Belediyesi zabıtaları, atık kâğıt depolarını yıkarak işçilerin mallarına el koydu.

Atık kağıt işçilerine zabıta baskını

Mahir Bağış

Altındağ Belediyesi, Ankara İskitler Ata Sanayi Sitesi’nde bulunan atık kâğıt depolarını yıktı, işçilerin mallarına el koydu. İşçiler kira kontratı, elektrik ve su abonelikleri bulunan depolarının yıkılmasına tepki gösterdi.

Polis eşliğinde gelen belediye zabıtaları, geçen perşembe günü atık kâğıt işçilerinin depolarını basarak işçilerin topladıkları kâğıtları belediye araçlarına yükledi. 15 yıldır atık kâğıt işçiliği yapan Yakup Çelik, kendilerine hiçbir tebligat yapılmadan depolarının yıkıldığını söyledi. Depoların yıkılma nedeni olarak zabıtaların sadece “yasak” dediğini belirten Çelik, “Valilik talimatı olduğunu söylüyorlar. Fakat ellerinde hiçbir belge yok. ‘Belgesiz yapamazsınız’ dediğimizde ise ‘Gidin, dava açın’ diye cevap verdiler” şeklinde konuştu.


BİZE YER GÖSTERSİNLER

Kaçak çalışmak istemediklerini belirten Çelik, “Depoların kira kontratları, elektrik ve su faturaları var, her ay bunları ödüyoruz; fakat zabıta gelip kapılarımızı kırıp depoları yıkabiliyor” dedi. Kendilerine depoların taşınacağının söylendiğini de aktaran Çelik, şöyle devam etti:

“Yeni depo yerlerinin Keçiören Ovacık tarafında ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında kurulacağını duyduk. Aracı olmayan insanlar her gün Ovacık’a yürüyerek nasıl gidip gelecekler? Kâğıt asıl olarak şehir merkezinde toplanıyor, burası yasaksa bize şehir merkezinde bir yer göstersinler.”

MALIMIZI GASP ETTİLER

Atık kâğıt işçisi Abdulkerim Taş ise “İnsanlar bize hırsız gözüyle bakıyor, oysa tek derdimiz eve ekmek götürmek. Zabıtlardan sadece bir saat süre istedik en azından eşyalarımız toplayabilmek için. Ona bile izin vermediler. Bizim bir hafta boyunca gece gündüz topladığımız malları kendi araçlarına yükleyip götürdüler. Bunun adı gasp değil de nedir?” diye sordu.

atik-kagit-iscilerine-zabita-baskini-805867-1.