Atık rantı: Çekçekçilerin emeğine çöktüler
Yenisahra'da atık işçilerinin depoları yakılmıştı.

Haber Merkezi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde atık toplayarak geçimi sağlayan göçmen işçilerin depolarına baskınlar yapıldı. İşçilerin çekçeklerine ve topladıkları atıkları el kondu. Operasyon özellikle Sorgun Mahallesi’nde yoğunlaştırıldı. Yapılan operasyonlarda işçilere yönelik polisler tarafından genel bilgi tarama (GBT) işlemi yapılırken kimliksiz bir göçmene yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Manavgat Belediyesinin geri dönüşüm ihalesini alan firmanın sahibi Ramazan Eskinus, “Son günlerde başka illerden gelenlerin yanında Antalya’da bazı firmalar adına hurda toplayıp kamyonlarla Antalya’ya gönderen yabancı uyruklular var. Bunlarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız. Zabıta ve polisimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Manavgat’ta önceki hafta da atık işçilerine yönelik benzer bir operasyon yapılmış ve toplanan atıklarla çekçeklere el konmuştu.

Atık toplayıcılarına yönelik yurt genelinde yapılan operasyonlar dikkat çekiyor. İstanbul Valiliği 23 Ağustos’ta atık toplayıcılığını yasaklamıştı. Ayrıca Yenisahra’da geçen hafta atık işçilerinin hem depo olarak kullandıkları hem de konakladıkları yerlere baskınlar gerçekleştirilmiş, yapılan saldırılar sonucu yangınlar çıkmıştı. Olaylar sonrası açıklama yapan Geri Dönüşüm İşçileri Derneği başkanı Ali Mendillioğlu “Provokasyona gelerek saldıran mahalleli gençler varsa hiçbirinden şikayetçi olmayacağız. Ancak bu provokasyonu örgütleyen art niyetli insanlar konusunda aynı alçakgönüllülüğü göstermeyeceğiz, cezalarını çekmeliler” demişti.