FETÖ medya yapılanmasına ilişkin davada Atilla Taş'a örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlamasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün, Murat Aksoy'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Atilla Taş'a hapis cezası

15 Temmuz darbe girişimi sonrası "FETÖ/PDY’nin medya yapılanmasına yönelik" aralarında şarkıcı Attila Taş’ın da olduğu 29 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Atilla Taş'a örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sanıklardan Murat Aksoy'a 2 yıl 1 ay hapis cezası çıktı. Yine sanıklardan Cuma Ulus silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karar sonrası açıklama yapan Atilla Taş, "Yargı kararıdır, sonuçta saygı duyacağız. Ben her zaman söylüyorum, adalete her zaman güvendim, her zaman inanıyorum. Ben muhalefet ettim, başka hiçbir şey yapmadım. Bir ülkede muhalefet etmek suçsa, ben o kadar suçluyum. Başka bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

atilla-tas-a-hapis-cezasi-436824-1.

Ali Akkuş, Muhammet Sait Kuloğlu, Erkan Acar, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız Cuma Ulus'a "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan Ali Akkuş tutuklandı.

Cihan Acar, Bünyamin Köseli, İbrahim Balta, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Hanım Büşra Erdal, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Seyit Kılıç, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu 'örgüt üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tüm sanıklar 'darbe' suçlamasından beraat etti.

Mahkeme hakkında yakalama kararı bulunan Said Sefa ve Bülent Ceyhan'ın dosyalarını ayırdı.

‘KENDİMİ PAK VİCDANINIZA EMANET EDİYORUM’

Evrensel'den Cansu Pişkin'in haberine göre, Çağlayan’daki İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Dava kapsamında, Murat Aksoy, Atilla Taş, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Davut Aydın, İbrahim Balta, Ali Akkuş ve Muhterem Tanık tutuksuz olarak, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Ufuk Şanlı, Cuma Ulus, Mutlu Çölgeçen, Ahmet Memiş, Ünal Tanık, Muhammet Sait Kuloğlu, Yetkin Yıldız, Yakup Çetin, Seyid Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklu olarak yargılanıyor. Said Sefa ve Bülent Ceyhan hakkında ise yakalama kararı bulunuyor

Esas hakkında savunmaların tamamlanmasının ardından dava kapsamında yargılanan sanıklara son sözleri soruldu. Gazeteci Abdullah Kılıç, “Yasssıada'daki son sözüyle Menderes, ‘Bir milletin sığınabileceği en güvenli liman, hakimlerin pak vicdanıdır’ demişti. Kendimi sizlerin o pak vicdanınıza emanet ediyorum” dedi. Son sözü sorulan şarkıcı Atilla Taş, “Dünyanın en kısa fıkrasıyla başlıyorum. Terör örgütü üyeliği ile yargılanıyorum. Şöhret bana kazandırdığı paradan çok bela ve kötü şans getirdi. Suçsuzum. Terör örgütüne yardım etmedim, üye olmadım” diyerek beraatini talep etti.

‘BENİ ANNEMİN KUCAĞINA YOLLAMANIZI İSTİYORUM’

Gazeteci Bayram Kaya, gazetecilik haricinde bir gayreti olmadığını belirterek, “8 yıl yöneticiliğimi yapanlara tanınan ayrıcalıktan ben de yararlanmak istiyorum” dedi. Kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Cihan Acar, “Ben hayatımı bir başkasının istekleri ile yaşamadım. Karşınızdayım. Vereceğiniz karara saygı duyuyorum. Tek istediğim şey özgürlük” diyerek beraatini istedi. TGS, TGC ve Basın Konseyi üyesi olduğunun altını çizen Cuma Ulus, “Ben sadece gazeteciyim. Yargılanmaktan hiç kaçmadım. Takdir sizin. Vereceğiniz karara saygılıyım” dedi. Gazeteci Gökçe Fırat Çulhaoğlu, “Hayatta bir insan için korunması gereken en önemli şey onurun yanında masumiyetidir. Masumiyet denince akla bu da bir bebektir herhalde. 42 yaşında hapse girdim. Bebek masumiyetiyle buradan çıkmak istiyorum. Bugün doğum günüm. Beni doğduğum gün gibi annemin kucağına yollamanızı istiyorum” diye konuştu.

‘BORCUMU TALEP EDİYORUM’

Gazeteci Halil İbrahim Balta da son sözlerinde, “Hastanede yatarken hapiste ölmek istiyorum diye dua ediyordum. Tahliye oldum ve hastalığım devam ediyor. Hapiste değil evimde öleceğim. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Gazeteci Hanım Büşra Erdal, “31 Mart’a ışınlanmak istiyorum. Savcının da itiraz etmemesini diliyorum. Zaman ya da başka gazetede düşüncelerimi hukuki yollarla ifade ettim. Solcu da olabilirim. O insanların haklı olduğunu düşünmüşüm. 15 Temmuz olmuş o suç bize yansımış. Ben bir bedel ödedim. 31 Mart 2017 bize borçtu. Borcumu talep ediyorum. Bulunduğum en yanlış koltuk burası. Umarım biter aileme kavuşurum” ifadelerini kullandı.

AKSOY: ENİNDE SONUNDA BERAAT EDECEĞİM

Gazeteci Murat Aksoy, “Ben gazeteciyim. Muhalifliğim ve eleştirelliğim sadece siyasi iktidarın doğruları ve yanlışlığı ile ilgilidir. Bunun için cezalandırılacaksam bir şey demiyorum. Son sözüm Fenerbahçe” dedi.

Karar sonrası Twitter'da açıklama yapan Murat Aksoy ise "2 yıl 1 ay. Sonuç olarak yargı süreci bitmedi. Eninde sonunda beraat edeceğime inanıyorum. Ben sadece yazı yazdım, yorum yaptım. Yazılarımla hiç bir kurum ve örgüte yardım etmedim. Yazılarım eleştirel olabilir ama cezalandırmayı hak etmediler. Ben de hak etmedim, çünkü ben gazeteciyim" değerlendirmesinde bulundu.

20 yıllık gazeteci olduğunu söyleyen Oğuz Usluer de son sözünde tüm gazetecilerin serbest kalmasını talep etti. Gazeteci Yakup Çetin, “İnsanım. 20 ayda beni en çok üzen sayı muamelesi görmekti. Ben sizin artık buna son vermenizi istiyorum. Sizden ricam hayatımı yere çarpıp kırmamanız” diyerek beraat talep etti. Mahkeme karar için 17.30’a kadar ara verdi.