Atina’da Komünist Parti ve PAME, 1 Mayıs’ta Sintagma Meydanı’nda bir araya geldi

Atina’da işçiler Sintagma Meydanı’nda

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Komünist Parti ve PAME (Tüm İşçilerin Militan Cephesi) üyeleri, 1 Mayıs’ı kutlamak için Sintagma Meydanı’nda buluştu. Yerlere kırmızı boya sürerek 2 metrelik sosyal mesafeyi ayarlayan işçiler, maske ve eldivenlerle de önlemlerini aldı.

“HALKIN ÖRGÜTLÜ GÜCÜ KARŞISINDA YENİLMEZ DEĞİLLER!”

PAME yaptığı açıklamada işçilere şöyle seslendi:

"Barbarlık geleceğimiz olamaz! İşçiler bugün yarına hazırlanmalı, her işyerinde örgütlülüğünü güçlendirmelidir. Şimdiye kadar fazlasıyla bedel ödedik! Sömürü düzeninin 10 yıllık krizini sayısız fedakârlıkla ödedik. Daha fazla ödemeyeceğiz. Halkın örgütlü gücü karşısında yenilmez değiller! Yasa, işçinin hakkıdır!

Yaşasın işçi sınıfının uluslararası bayramı, tüm dünyadan işçilerin mücadele günü!"

“Patronlar için fedakarlık yok” yazılı pankart taşıyan işçiler, Bella Ciao şarkısı ile 1 Mayıs’ı kutladı.

Önümüzdeki hafta karantina uygulamalarının gevşetileceğini açıklayan Yunanistanlı yetkililer, 1 Mayıs’ın da 1 hafta sonra kutlanmasını talep etmişlerdi.

atina-da-isciler-sintagma-meydani-nda-725358-1.

KARANTİNA KISITLAMALARI KALDIRILIYOR

26 Şubat’ta ilk korona virüs vakasının görüldüğü Yunanistan’da kademeli normalleşme sürecine başlanıyor. Alınan kararlara göre sokağa çıkma yasağı pazartesi günü kaldırılacak. Kırtasiye malzemeleri gibi malzemeler satan dükkanlar ve kuaförler 4 Mayıs’ta açılacak. Diğer perakende satış mağazaları ise 11 Mayıs’ta hizmet vereye başlayacak. Lise son sınıf öğrencileri 11 Mayıs’ta eğitime başlayacak, lise 2 ve 3.sınıf öğrencileri ise 18 Mayıs’ta ders başı yapacak. Kafeterya ve restoranlar ise 1 Haziran’da müşterilerine hizmet vermeye başlayacak.