Güney Marmara'nın önemli su ürünleri merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma ilçesinden teknelerle açılan balıkçılar kasa kasa sardalya, hamsi ve istavritle döndü.

Kaynak: AA
Av yasağı sona erdi: Güney Marmara'da sezon sardalya, hamsi ve istavritle başladı
Fotoğraf: AA

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından ilk av gününde Balıkesir Tarım Ürünleri AŞ Bandırma Su Ürünleri Balık Hali'nde hareketlilik başladı.

Bandırma Körfezi başta olmak üzere Marmara Denizi'nin çeşitli bölgelerine tekneleriyle açılan balıkçılar, 348 kasa sardalya, 245 kasa hamsi, 228 kasa istavrit avladı.

Büyüklüklerine göre sınıflandırılan balıklar, Ankara, İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlere sevk edildi.

Hal yetkilisi Özcan Ateş, yaptığı açıklamada sardalyanın kasasının incelik ve kalınlığına göre 300 ila 600, hamsinin kasasının 800 ila 1000, istavritin kasasının ise 400 ila 600 liradan alıcı bulduğunu bildirdi.

Balıkçılık firması yönetim kurulu başkanı Osman Kocaman da Bandırma Körfezi'nde sezonu hamsi ile açtıklarını dile getirdi.

"PALAMUT BİR AY GECİKMELİ GELECEK"

Firma çalışanlarının sardalya da avladığını belirten Kocaman, "Henüz sular sıcak olduğu için balıkçılığın devamı, gelişmesi hakkında çok kuvvetli fikirde bulunamayız. Sular biraz serinlerse balığın daha çok toplanması mümkün, o zaman daha doğru yorumlar yapabiliriz ama en azından bu sene, geçen seneki hamsiye nazaran daha iri olduğunu görüyoruz. Bu iyi bir başlangıç" dedi.

Fotoğraf: AA

Başka bir balıkçılık firmasının sahibi Emin Gürer ise sezonun güzel olacağını umut ettiklerini anlattı. 

Gürer, "Denizde şu an itibarıyla görünen göründü. Denizde bol miktarda sardalya ve hamsi olduğu, vatandaşların da ucuz balık yiyeceğine inancımız sonsuz. Geçen yıla nazaran palamut biraz daha zayıf görünmesine rağmen bir ay gecikmeli olarak onun da geleceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.