Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) seçim çalışmaları kapsamında bir halk konseri düzenledi. Konsere halkın ilgisi ve katılımı...

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) seçim çalışmaları kapsamında bir halk konseri düzenledi. Konsere halkın ilgisi ve katılımı yoğundu. Kapadokya düğün salonunda düzenlenen konsere yaklaşık 800 kişi katıldı. Avanoslu sanatçılar Oktay Tok, Hakan Dıraz ve Grubu yaptıkları müzikle halkı eğlendirdi. Uzun süredir Avanos halkının karşısında müzik yapmayan Oktay Toy sahneye halkın yoğun alkışlarıyla çıktı. Türkülere başlamadan önce halka seslenen Tok “uzun süredir sizlerin karşısına çıkma imkânım olmamıştı, şimdi karşınızdayım, bu beni çok heyecanlandırdı. Hep beraber türkülerimizi söyleyelim” dedi.
Etkinliğin sunumunu ÖDP’li Berna Gündoğan yaptı. Etkinlikte konuşmacı olarak ÖDP Parti Meclisi Üyesi Bekir Kemal Ulusaler, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) eski başkanı ve ÖDP Parti Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Tombul, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı katıldı.

ULUSALER: HOPA GÜZEL BİR ÖRNEK
İlk olarak konuşan Kemal Ulusaler “ÖDP'nin güneşi kadar güzel yüzlerinizi görmekten, aranızda bulunmaktan çok mutluyum. ÖDP genç ve dinamik bir partidir, enerjisini gençlikten alır, partimizin yüzde 30’u kadınlardan oluşmakta. Kadınlarımızla birlikte üretiyoruz. Kadınlarımızla birlikte geliyoruz. Söz, yetki, karar iktidar halka düşüncemizi daha önce Geçit’te, Hopa’da hayata geçirdik. İnanıyorum ki bu kez Sivas Divriği’de, Hatay Samandağ’da, Adana Karataş’ta, Ayvalık’ta ve elbette Avanos’ta hayata geçireceğiz. Avanos’ta halk iktidarını kurmak için yola çıktık, inanıyoruz ki burada halk iktidarını oluşturacağız. Metin Çengel arkadaşımızla Avanos’ta halkı iktidara taşıyacağız” dedi.

TOMBUL: ÇARE ÖDP
ÖDP Parti Meclisi üyesi İsmail Hakkı Tombul ise; “Avanos’a sahip çıkmak için, 29 Mart akşamı artık Avanos’u biz yöneteceğiz demek için hepimiz buraya geldik. Ben bir tıp doktoruyum, tıp’da her şeye çare bulunmayabilir ancak Türkiye’nin hastalıklarına bir çare var, bu çare Özgürlük ve Dayanışma Partisi ile, sizin önerileriniz ve çözümlerinizle halkın söz sahibi olmasıdır. Geçenlerde başbakan TV’lerden konuşuyor, hem de Âşık Mahsuni Şerif’in türküsünden alıntı yapıyor ‘yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ diyor ama bunu söylerken 7 yıldır uyguladıkları politikalarla yiğiti kuru soğana kendilerinin muhtaç ettiklerini unutuyorlar. İşte halkın gözüne baka baka yüzsüzlüğün daniskası bu olsa gerek. Bir yandan yoksullaştıracaksınız, bir yandan işsizliği arttıracaksınız, sonra çıkıp yiğit muhtaç olmuş kuru soğana diyeceksiniz. Metin Çengel şimdi belediye başkan adayı 29 Mart akşamı Metin Çengel kazandığı zaman kazanan Avanos halkı olacak, siz olacaksınız. Tüm Türkiye’nin gözü sizin üzerinizde olacak, burada yaratacağınız yönetim şekli tüm Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

SOĞANCI: DESTEK VERECEĞİZ
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) başkanı Mehmet Soğancı ise; “Sevgili Avanoslular, Avanos’un aydınlık yüzleri, yiğit gençleri, yiğit kadınları, yiğit erkekleri, hepinizi bu ülkenin şehir planlamacıları adına, mimar ve mühendisleri adına, 350 bin kişilik bilim ordusu adına selamlıyorum. Burada Metin Çengel seçildiği zaman başka bir şehir planlaması yapabiliriz, örgütüm adına size bunun sözünü veriyorum, Avanos’un şehir planlamasında bu ülkenin mühendis ve mimarları olarak elimizden gelen her türlü desteği 29 Mart sonrası Metin Çengel’in başkan olduğu Avanos’a sunacağız” dedi.

ÇENGEL: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Son olarak konuşan Metin Çengel ise belediye meclis üyelerini sahneye davet etti, belediye meclis üyeleri Avanos halkını selamladılar. Konuşmasını kısa tutan Metin Çengel “yemeksiz toplantımıza hoş geldiniz, biz diğerleri gibi ‘yiyen ağız utanır’ anlayışıyla, ev ev kapı kapı dolaşıp insanları restoranlara, otellere davet etmiyoruz. Bizim kapalı kapılar ardında işimiz yok! Çünkü bizim halkımıza karşı yüzümüz, halkımıza karşı sözümüz vardır. 29 Mart günü oylarınızı Özgürlük ve Dayanışmanın güneşine verdiğiniz zaman seçilen ben olmayacağım, seçilen siz olacaksınız. Birlikte yönettiğimiz, birlikte ürettiğimiz bir belediyecilik anlayışıyla hep beraber çalışacağız” dedi. Halk konseri coşkulu bir şekilde geçti.  Türkülerin söylendiği, halayların çekildiği konserde “Söz, yetki, karar iktidar halka” sloganları atıldı. BirGün Nevşehir