Avatar hayranlarından ‘Netflix’ten korumak için’ imza kampanyası

Kültür Sanat Servisi

Avatar hayranları çizgi diziyi “Netflix’ten korumak” ve hem yaş açısından hem de kültürel açıdan uygunluk talep ederek imza kampanyası başlattı.

Avatar: Son Hava Bükücü’nün (Avatar: The Last Airbender) yaratıcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino, çizgi dizinin Netflix uyarlamasından ayrıldıklarını kısa süre önce duyurmuştu. DiMartino ve Konietzko, Netflix uyarlamasının orijinal yapımdan çok uzaklaştığını ve yapımın müdahalelerinin çok ötesine geçtiğini söylemişti.

Avatar’ın yaratıcılarının açıklaması hayranlar arasında endişeye neden olmuş ve sosyal medyada uyarlamanın iptal edilmesine kadar çeşitli tartışmalar başlamıştı.

We Got This Covered'ın haberine göre DiMartino ve Konietzko’nun projeden ayrılmasının ardından Avatar hayranları Change.org’da imza kampanyası başlatarak uyarlamanın hem “kültürel temsil açısından” hem de “karakterlerin yaşlarının uygun resmedilmesi” açısından talepte bulundu.

Çizgi dizinin hayranları karakterlerin sadece beyaz oyuncular tarafından canlandırılmasını ya da karakterlerin yaşlarının büyütülmesini istemiyor.