Koronavirüs salgını önlemi olarak kapatılan AVM'ler dün açılmaya başladı. İstanbul'da bir AVM'nin önünde yine metrelerce kuyruk oluştu

AVM önünde aynı manzara: Uzun kuyruklar oluştu

Normalleşme süreci kapsamında dün açılan alış veriş merkezleri önünde 2’inci günde de uzun kuyruklar oluştu.

Polis ekipleri sık sık anons yaparak sosyal mesafe kuralını hatırlatırken bir yurttaş “kulaklık almak için bu kuyruğu çekiyorum” demesi şaşırttı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan alışveriş merkezleri (AVM) dün yeniden açılmıştı. Esenyurt’ta bir alış veriş merkezi önünde dün oluşan uzun kuyruklar bugün de tekrarlandı. Esenyurt polis ekipleri, sık sık anons yaparak yurttaşlara sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

AVM içinde ise birçok mağazanın kapalı olduğu gözlenirken, yetkililer de zorunlu olmadıkça AVM'lerde olmamayı, koronavirüs tehlikesinin bitmesini beklemeyi tavsiye etti. Uzun kuyruklar oluşturan yurttaşların ise alışverişte öncelik verdiği şeyler şaşırttı.

Bir yurttaş, “kulaklık için bu kuyruğu bekliyorum” derken bir başka yurttaş ise "Bayram alışverişine çıktım. Çevremdeki eşe dosta hediye alacağım” dedi.

avm-onunde-ayni-manzara-kuyruk-olustu-730471-1.

SAĞLIK BAKANI UYARMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AVM’lerde oluşan yığılmalar için uyararak, “Ne maske, ne sosyal mesafe, tek başına koruyucu değil” demişti.

Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, AVM önlerinde uzun kuyruklar, AVM kapılarında yığılmalar oluştu. Sosyal mesafe kuralına çoğunlukla uyulmadı. Maske takmayanlara bile rastlandı. Ne maske, ne sosyal mesafe, tek başına koruyucu değil. Tedbirler tam olmalı. Risk devam ediyor. Mecbur değilsek evde kalalım” ifadelerini kullanmıştı.

İHA