Avrupa’da hayat duracak!

Fransa’da 5 Aralık’ta postacıdan sağlık personeline, toplu ulaşımdan uçaklara kadar çalışanlar greve gitme kararı aldı. Fransa’da geçen yıl başlayan Sarı Yelekliler’in eylemleri sonrası yeni bir grev dalgası hayatı durduracak.

Bütün sendikalar, sağlık, postane, itfaiye, elektrik kurumu demiryolu ve toplu taşıma işçileri, havaalanı çalışanları, hükümetin “emekli aylığı reform” planlarını protesto etmek için greve çıkacak. Geçen yıl 17 Kasım’dan beri sokaklarda olan Sarı Yelekliler de greve katılacaklarını açıkladı.

150 GÖSTERİ YAPILACAK

Büyük grevin başlayacağı perşembe günü ülke genelinde 150 gösterinin yapılacağı duyuruldu. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, gösterilerin amacının ötesine geçmesinin endişesini taşıdıklarını söyledi. Gösteriye katılanların yasaların çizdiği çerçevelerde gösteri yapması çağrısında bulunan Castaner, polislerin de gereken önlemleri alacağını açıkladı.

EN UZUN GREVİ BAŞLADI

İngiltere’de günde 600 bin yolcu taşıyan Güney Batı Demiryolları’nda (SWR) 27 günlük grev ise dün başladı. SWR ile Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık İşçileri Sendikası (RMT) trenlerde güvenlik görevlisi bulunması amacıyla görüşmelere başlamıştı. Görüşmelerin tıkanması sonucu masadan kalkan RMT işçileri dün itibariyle 27 günlük greve başladı. İngiltere genelinde sürecek grev boyunca istasyonlarda yoğunluk yaşanması bekleniyor. Grev kapsamında günlük yapılan 1850 seferin 850’sinin iptal edilmesi bekleniyor. Sendika, her trende güvenliği sağlayacak bir güvenlik görevlisinin bulunmasını istiyor. Grevin, erken genel seçimin yapılacağı 12 Aralık ve Noel günleri olan 25 ve 26 Aralık haricinde devam edeceği belirtiliyor. Grev İngiltere tarihinin en uzun süreli grevi sayılıyor.

cukurda-defineci-avi-540867-1.