Avrupa Sosyalistler Partisi’nin, Avrupa Parlamentosu’ndaki Sosyalistler ve Demokratların İlerici İttifakı, hakkında hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vererek, “Yoldaş Ekrem İmamoğlu ile tam dayanışma içindeyiz” mesajı paylaştı.

Avrupa Sosyalist Partisi: İmamoğlu’na özgürlük

Sosyal demokrat Avrupa Sosyalistler Partisi’nin (PES) Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grubu Sosyalistler ve Demokratların İlerici İttifakı (S&D), hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek mesajı paylaştı.

PES’in Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grubu S&D, İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdiği 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından ‘Ekrem İmamoğlu’na özgürlük’ ifadesinin bulunduğu bir fotoğraf paylaşan S&D, “İktidar sonuçları kabul etmediğinden İstanbul Belediye Başkanı olmak için 2 kez seçim kazanmak zorunda kalan yoldaş Ekrem İmamoğlu ile tam dayanışma içindeyiz! Düzmece bir yargılamayla 2 yıl hapse ve siyasi yasağa mahkûm edildi. Türkiye hükümeti siyasi muhaliflerinden kurtulmak için çabadan kaçınmıyor” açıklaması yaptı.

(ANKA)