Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi için, "Muhalefet partilerinin saygın ve şefkatli bir lider olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşmesini sonuna kadar destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Avrupa Sosyalistler Partisi: Muhalefetin Kılıçdaroğlu'nun arkasında birleşmesini destekliyoruz

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla muhalefet partilerin büyük kısmının CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu isminde birleşmesini desteklediğini duyurdu.

CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilciliği Başkanı ve Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) yönetim kurulu üyesi Kader Sevinç, PES’in CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajını Twitter hesabından paylaştı. 

PES’in mesajı şöyle: “Türkiye’deki seçimlere bir ay kaldı, Türkiye’deki insanlar için Erdoğan’ın otoriterliğine karşı durmak, demokrasi ve güçler ayrılığı için önemli bir an. Muhalefet partilerinin, saygın ve şefkatli bir lider olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşmesini sonuna kadar destekliyoruz.”