Avrupalı Alevilerden BirGün’e dayanışma  ziyareti

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’ndan (AABK) BirGün’e dayanışma ziyareti. Geçen yıl Maraş katliamı anmasında yapılan konuşmalar nedeniyle dava açılan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker'in yarın İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki duruşması ve 24 Aralık’ta 38’inci yapılacak Maraş katliamı anma etkinliğiyle ilgili bilgi veren Alevi kurum yetkilileri, baskılara karşı birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet, Evrensel, Yol TV ve kapatılan TV 10’u da ziyaret ettiklerini kaydeden Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu bileşenleri, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Aleviler olarak ülkenin gidişatından duydukları endişelerini paylaştılar.

Toplumsal muhalefetin sesi olan BirGün gazetesinin çok önemli işler başardığını kaydeden Alevi kurum yöneticileri, basın üzerindeki baskıların kabul edilemez olduğunu kaydetti. Muhalif basının sesinin kısılarak, tek adam diktatörlüğünün zemininin hazırlanmak istendiğini ifade eden kurum yetkilileri, her koşul ve şartta muhalif basın ve toplumsal muhalefetin yanında olduklarını deklare ettiler.

avrupali-alevilerden-birgun-e-dayanisma-ziyareti-217610-1.

24 Aralık’ta Hepimiz Maraş’tayız

Maraş Katliamı anmaları hakkında da bilgi veren Alevi temsilcileri, 24 Aralık’ta Maraş’ta yapılacak anmaya güçlü bir şekilde katılım göstereceklerini dile getirdi.

Ziyarette Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu bileşenleri Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu, İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonları, Avrupa Alevi Gençler Birliği, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu, Belçika Alevi Birlikleri Federasyonu, Avrupa Alevi Kadınlar Birliği, Avusturya Graz Pir Sultan Abdal Derneği başkan ve yöneticileri yer aldı.