Avukat Efkan Bolaç’ın katıldığı bir televizyon programında ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı gerekçesiyle verilen 3 yıl hapis cezası istinaf tarafından onandı. Bolaç Yargıtay’a başvuracak

Avukat Efkan Bolaç'a verilen 3 yıl hapis cezasını istinaf onadı


Berkin Elvan’ın da avukatlığını yapan Efkan Bolaç, katıldığı bir televizyon programında Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürüldüğü olaya ilişkin söyledikleri gerekçe gösterilerek verilen 3 yıllık hapis cezasını istinaf onadı. Avukat Bolaç Yargıtay’a başvuracak.

BirGün’e konuşan Bolaç “Kimse ölmesin dedim diye 3 sene ceza verdiler. İstanbul’da özel bir yargı var, onlar seçiyor ve yargılıyor. Sesi çıkan herkesin susturmaya çalışıyorlar. Benimde bir avukat olarak sesim çıkıyor ve avukatlığımı elimden almaya çalışıyorlar. Duruşmada kimse ölmesin demek suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim dediğim için işlediği suçtan pişman değil diyerek cezada indirime gitmediler. Gözlerimde korkuyu görmek istediler. Kimse ölmesin demeye barış demeye devam edeceği” ifadelerini kullandı.

Referanduma itirazdan dava

16 Nisan 2017 Anayasa Referandum sonuçlarına itiraz etmek için İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde toplanan gruba Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na (2911 sayılı kanun) muhalefet ettikleri gerekçesiyle dava açıldı. 16 Nisan referandumda yaşanan usulsüzlüklere ilişkin 50-60 kişilik grup Çağlayan Adliyesi’ne giderek itiraz dilekçeleri vermişti. Aralarında Avukat Efkan Bolaç’ında bulunduğu 7 kişiye adliyede slogan attığı, güvenlik görevlisinin üzerine yürüdüğü gerekçesiyle 2911 sayılı kanuna muhalefetten dava açıldı.