Avukat Efkan Bolaç, sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın bugün (1 Haziran) yapılan duruşmasında beraat etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Avukat Efkan Bolaç, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından beraat etti

Karikatürist Carlos Latuff’un Soma Katliamı ve Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ı konu edinen iki karikatürünü sosyal medya hesabından paylaşan Avukat Bolaç hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması bugün yapıldı.

MLSA'nın haberine göre, İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Bolaç, avukatları ile hazır bulundu.

Savcı, AİHM ve Yargıtay kararları doğrultusunda Bolaç’ın paylaşımlarının siyasetçi olan müştekiye karşı ağır eleştiri boyutunda kaldığını vurgulayarak aşağılama ve kastı içermediği gerekçesiyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat kararı verilmesini talep etti.

Hakim, Soma katliamı hakkındaki paylaşımın temenni niteliğinde olduğunu, Berkin Elvan ile ilgili paylaşımın da hakaret niteliğinde olmadığını söyleyerek üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek Efkan Bolaç’ın beraatine hükmetti.