Avukat Eren Keskin, Tunceli'de "Toplum

Avukat Eren Keskin, Tunceli'de "Toplumsal Yaşamda Kadın" konulu panelde yaptığı konuşma nedeniyle TCK 301. maddeye muhalefet suçundan aldığı para cezasını ödemeyeceğini söyledi. Tunceli'de yaptığı konuşmadan dolayı yargılanan ve 10 aylık hapis cezası alan Keskin'in cezası 5 aya indirildi ve ardından 900 YTL para cezasına çevrildi. Feminist kadınlar grubu ve diğer destekçilerin ceza için kampanya düzenlediğini ve para topladıklarını belirten Keskin, "Ekonomik durumum ve politik görüşüm nedeniyle bu parayı ödemeyeceğim. Toplanan paranın ise yarısını İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'ne, diğer yarısını da Mor Çatı kadın grubuna vereceğim" dedi.

Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin kaldırılması gerektiğini ancak bunun kesin bir çözüm olmadığını ifade eden Keskin, "301. maddenin kaldırılmasını istemeyenler Genelkurmay Başkanı ve onun hükümet sözcüsü CHP'dir" dedi.

KESKİN'E DESTEK
Demokratik Toplum Partisi İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş, "Eren Keskin'e destek vermek için buradayız. Ancak görüyoruz ki bedel ödemeden demokratik olunamıyor" dedi. İHD İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener de, 301. maddenin ırkçı bir yasa olduğunu vurgulayarak, "Eren'in ceza alması ve bu olaya verilen desteğin az olması çok üzücü" dedi. Ziülal Atagün