Avukata saldırıda ilk celsede tahliye

HABER MERKEZİ

İstanbul Küçükçekmece’de Avukat Osman Karakuş’un tahliye davası açtığı Murat Yaraşır tarafından beyzbol sopası ile darp edilmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.


Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Murat Yaraşır hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Osman Karakuş ile taraf avukatları da katıldı.

Duruşmada savunması sorulan tutuklu sanık Murat Yaraşır “Bana aopa ile vurmaya çalışınca sopadan tuttum, karşı tarafı uzaklaştırmak için salladım. O sırada sopa müştekiye isabet etti mi onu bilmiyorum. Müştekinin eşini gördüm. Elinde cep telefonu ile beni kayda alıyordu. Suçlamaları kabul etmiyorum, öncelikle tahliyeme ve beraatıma karar verilmesini talep ederim” şeklinde konuştu.

Osman Karakuş ise sanığın olay günü elinde beyzbol sopası ile geldiğini söyleyerek “Aniden kafa bölgemi hedef alıp hamle yaptı. İlk hamle yapınca ben kafamı çektim o sırada sopa omuzuma ve kol kısmıma isabet etti. Sonra sanık kafa bölgemi hedef alıp arka arkaya sopayla vurmaya başladı. Toplam 32 dikiş atıldı. Sanık olay sırasında beni öldürmeye çalışmıştır. Şikayetçiyim davaya katılma talebim vardır” şeklinde konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması ve suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle sanığın adli kontrol şartı ile tahliyesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.