Şırnak'ta avukat Serkan Karakaş’ı aracıyla ağır yaralayan polis amiri Sırrı Erdoğan hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan açılan davanın üçüncü duruşmasında mahkeme, tüm 'tutuklama taleplerini' reddetti.

Avukatı aracıyla yaralayan polis amiri için istenen 'tutuklama talebi' reddedildi

Avukat Serkan Karakaş’ı aracıyla ağır yaralayan polis amiri Sırrı Erdoğan hakkında açılan davada, tutuklanma talepleri reddedildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Şırnak Barosu’na kayıtlı olan avukat Serkan Karakaş’ı aracıyla ezen polis amiri Sırrı Erdoğan hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan açılan davanın üçüncü duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Erdoğan ile tarafların avukatları hazır bulundu. 

Erdoğan’ın babasının, duruşma salonuna silahla girmek istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Karakaş’ın avukatlarının itirazı üzerine mahkeme heyeti, sanığın silahını dışarıda bıraktıktan sonra duruşma salonuna girmesine izin verdi. 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddia makamı mütalaasında, Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) gelecek raporun beklenmesini, tanığın dinlenmesini ve sanığa uygulanan adli kontrol şartının sürmesini talep etti.

Sırrı Erdoğan ise, daha önce verdiği ifadesinin geçerli olduğunu belirterek kasti yapmadığını iddia etti.  

"BAŞKA OLAYLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR"

Serkan Karakaş’ın avukatı Samet Ataman da, mütalaaya katılmadıklarımı belirterek “Bu dosyada çok da adil bir yargılamanın yapıldığını düşünmüyoruz. Basit bir şüpheden bile insanların nasıl gözaltına alındığını, tutuklandığını biliyoruz. Ama maalesef ki bu dosyada her şey açık bir şekilde ortada olmasına rağmen sanık tutuklanmıyor. Sanığın tutuklanmaması için hiç bir gerekçe yok. Ancak konu Şırnaklı bir vatandaş olunca yaklaşım da bu oluyor. Meslektaşımızı kasten öldürmeye teşebbüs etti. Sanığın bu dosyadan dışarıda serbest dolaşması başka olaylara davetiye çıkartıyor. Bu yüzden mütalaanın reddini, sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi. 

TUTUKLAMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, daha önce başka birinin malına zarar verdiği için Erdoğan hakkında açılan davaları birleştirme talebini reddetti.

ATK’den gelecek raporun beklenmesine karar veren mahkeme, Erdoğan'ın tutuklanması yönündeki talepleri reddederek duruşmayı 4 Ekim’e erteledi