Polis amirinin Av. Gökten’in üzerine çıktığı, banka yatırdığı ve boğazını sıktığı bilirkişi raporunda yer almasına rağmen, avukata vurulup vurulmadığının anlaşılamadığı iddia edildi

Avukatın üzerine çıkıldı, boğazı sıkıldı: Dayaktan sayılmadı

ELÇİN YILDIRAL - @elcinyildiral

Hasan Ferit Davası’nın 4 Eylül 2014’te Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmasında polis saldırısına uğrayan avukatların darp edildiği olayla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı. Farklı kamera görüntüleri incelenerek hazırlanan raporun ham görüntüler yerine CD’ye aktarılmış görüntüler üzerinden oluşturulması dikkat çekti. Raporda, görüntülerin kesildiğinin belirtilmesi ve saldırıya ilişkin bilgilerin yer almaması, görüntüler üzerinde oynanmış olma ihtimalini güçlendirirken duruşma günü saldırıya uğrayan avukatlar da görüntülerle oynandığının altını çizdi.

GÖRÜNTÜLER KESİLİYOR

Raporda, Av. Ömer Kavili ile Av. Özgür Yılmaz’ın Emniyet Müdürü Mehmet Suat E. ile konuştukları sırada görüntünün 2 saniye civarında kesildiği, devamında Av. Yılmaz’ın “Sen niye itiyorsun” diye tepki verdiği kaydedildi. Ortamın birden gerildiğinin belirtildiği raporda, arbede yaşandığı fakat yaşananları yakından gören görüntünün tam bu esnada yine kesildiği belirtildi. Av. Süleyman Gökten ile polisler arasında bir arbede yaşandığının kaydedildiği raporda, polislerin Av. Gökten’i yumruk, tekme vs şeklinde darp ettiklerine dair görüntünün bulunmadığı öne sürüldü.

Raporda, polislerin herhangi bir tehdit, küfür ve hakarette bulunmadıkları iddia edildi. Raporda, büyük arbedenin yaşandığı sırada Foto Film Şube Müdürü Muharrem Y.'nin Av. Gökten’e doğru yöneldiği, ikinci arbedede de Muharrem Y.’nin Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Suat E’ye kolunun ısırıldığını söylediği ifade edildi. Raporda, “Çıkan arbedede polislerin müştekileri darp ettiklerine dair bir görüntünün bulunmadığı fakat yaşanan kargaşadan sonra Av. Kavili’nin dirseğinin yaralanmış olduğu ve elinde kanlı peçetenin bulunduğu kaydedildi.

POLİS ARKADAN SALDIRDI

Raporda, avukatların tutanağında, beyaz gömlekli, kilolu, kel bir sivil polisin Av. Gökten’in boğazından sıkarak, koridordaki banka yatırıp boğmaya çalıştığının anlatıldığı olay ise raporda, Av. Gökten’in polis amiri olduğu düşünülen beyaz gömlekli bir kişi tarafından oturma bankının üzerine yatırılıp üzerine çıkıldığı, avukatın bacaklarını sallayarak kurtulmaya çalıştığı şeklinde yer aldı. Ancak raporun sonuç bölümünde beyaz gömlekli bu kişinin Av. Gökten’e vurup vurmadığının anlaşılamadığı belirtildi.

***

Av. Kavili: Görüntüler nereye ait belirsiz

“Bilirkişiye verilen görüntüler CD’ye çekilmiş olarak verilmiş, oysa kameraları kendi ana hard disklerinin verilmesi gerekirdi” diyen Av. Kavili, olay yerinde 4-5 tane kamera olduğunu buna rağmen bilirkişiye bazı görüntülerin verildiğini söyledi. Av. Kavili, ‘Onların bile hangi cihazdan elde edildiği, bilirkişiye nasıl teslim edildiği CD’ye nasıl aktarıldığı bilinmiyor. Hangi görüntüler incelenmiş belli değil. Adliyenin kendi kamera güvenlik görüntüleri mi yoksa polisin kamera görüntüleri mi belirsiz’ diye konuştu.