Avukatlar, adil yargılanma hakkının sağlanması, hasta tutukluların serbest bırakılması ve hapishanelerdeki hak ihlallerinin sona erdirilmesi talebiyle başladığı ölüm orucunun 236’ncı günündeki Gökhan Yıldırım için 'tahliye' çağrısı yaptı.

Avukatlardan ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım için çağrı: Derhal tahliye

Haber Merkezi

Adil yargılanma hakkı talebiyle Gökhan Yıldırım ölüm orucunun 236, Sibel Balaç ise 242’nci gününü geride bıraktı. Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gökhan Yıldırım’ın avukatları, Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından verilen ‘infaz erteleme’ kararının uygulanmasını istedi.

Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu raporu sonrasında cezaevi idaresinin, Yıldırım’ın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilene kadar geçireceği süreyi hapishanede geçirmemesi için 10 Ağustos’ta ‘apar topar’ Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne sevk ettiğini anımsatan avukatların açıklamasında, şöyle denildi:

“Yıldırım hastaneye sevk edildiğinde ilk olarak mahkûm koğuşuna alınmıştır. Tekirdağ Şehir Hastanesi refakatçi ve aile görüşü taleplerimizi gerçekleştirmemek için Gökhan Yıldırım’ı 11 Ağustos’ta yoğun bakım ünitesine almıştır. Yıldırım 12 Ağustos Cuma günü Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştür. Adli Tıp Kurumu aynı gün tarihli raporunda Gökhan'ın 39 kg olduğunu, yürümekte zorlandığını, ellerinde yaralar olduğunu tespit etmiştir. Ancak Gökhan'ın ‘hastane şartlarında takip ve tedavisine devam edilmesi gerektiği, durumunun değişmesi durumunda son durumunu gösterir raporun gönderilmesi ile yeniden değerlendirilebileceği’ şeklinde rapor hazırlamıştır.”