Avustralya Tenis Turnuvası'nda tek erkekler ve tek kadınlarda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile 6 numaralı seribaşı Alexander Zverev, 18 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov ile Aslan Karatsev karşılaşacak. Kadınlarda ise 2 numaralı seribaşı Simona Halep, 10 numaralı seribaşı Serena Williams, 3 numaralı seribaşı Naomi Osaka da Hsieh Su-wei ile mücadele edecek.

Avustralya Açık'ta çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Avustralya Tenis Turnuvası'nda tek erkekler ve tek kadınlarda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 8. günündeki tekler maçları sona erdi.

Kadınlar dünya sıralamasının zirvesindeki Barty, klasmanın 57 numarası Shelby Rogers'ı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Barty'nin rakibinin belli olduğu karşılaşmada ise 25 numaralı seribaşı Karolina Muchova, 18 numaralı seribaşı Elise Mertens'i 2-0 (7-6, 7-5) mağlup ederek kariyerinde ilk kez Avustralya Açık'ta çeyrek finale çıktı.

BERRETTİNİ TURNUVADAN ÇEKİLDİ

Erkeklerin 5 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas, 4. turdaki rakibi 9 numaralı seribaşı Matteo Berrettini'nin karın bölgesindeki ağrılar nedeniyle maçtan çekilmesiyle son 8 arasına girdi.

NADAL VE MEDVEDEV ÇEYREK FİNALDE

Erkeklerde 2 numaralı seribaşı İspanyol Nadal, dördüncü turda 16 numaralı seribaşı İtalyan Fabio Fognini'yi 6-3, 6-4 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı.

4 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev ise ABD'li Mackenzie McDonald'ı 6-4, 6-2 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenerek son 8 arasına kaldı.

SVİTOLİNA ELENDİ

Tek kadınlarda dünya klasmanının 61. basamağındaki ABD'li Jessica Pegula, günün sürprizine imza attı.

5 numaralı seribaşı Ukraynalı Elina Svitolina'yı 6-4, 3-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenen Pegula, kariyerinde ilk kez grand slamde çeyrek finale çıktı.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Tek kadınlarda çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

Serena Williams - Simona Halep

Naomi Osaka - Hsieh Su-wei

Jennifer Brady - Jessica Pegula

Ashleigh Barty - Karolina Muchova

Tek erkeklerde çeyrek final karşılaşmaları ise şöyle oldu:

Grigor Dimitrov - Aslan Karatsev

Novak Djokovic - Alexander Zverev

Daniil Medvedev - Andrey Rublev

Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas