Avustralya Açık'ta ilk yarı final eşleşmeleri tek erkeklerde Stefanos Tsitsipas-Karen Khachanov, tek kadınlarda Elena Rybakina-Victoria Azarenka arasında oluştu.

Avustralya Açık'ta ilk yarı finalistler belli oldu

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkekler ve tek kadınlarda ilk yarı finallistler belli oldu.

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 9. gün tekler maçları tamamlandı.

Tek erkekler çeyrek finalinde Karen Khachanov, 29 numaralı seribaşı ABD'li Sebastian Korda ile karşılaştı. İlk iki seti 7-6 ve 6-3'lük sonuçlarla kazanan Khachanov, 2-0 öne geçti. Rus tenisçi, üçüncü seti 3-0 üstün götürdüğü sırada Korda'nın sakatlanarak maçtan çekilmesiyle adını yarı finale yazdırdı.

Tek erkeklerde bir diğer çeyrek final karşıkşamasında 3 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas ile Jiri Lehecka karşı karşıya geldi. Tsitsipas, rakibini 6-3, 7-6, 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup etti ve yarı finale yükseldi.

Tsitsipas, yarı finalde Khachanov ile eşleşti.

YARI FİNALDE AZARENKA-RYBAKİNA EŞLEŞMESİ

Tek kadınlarda Geçen yıl Wimbledon'da zafere ulaşan Kazak Elena Rybakina, 2017 Fransa Açık şampiyonu Letonyalı Jelena Ostapenko (17 numaralı seribaşı) ile tek kadınlar çeyrek finalinde korta çıktı. Rybakina, 6-2 ve 6-4 sona eren setlerle 2-0 galip gelerek son 4 arasına kaldı.

Tek kadınlarda bir diğer çeyrek final maçında, eski dünya 1 numaralarından Belaruslu Victoria Azarenka ile dünya 3 numarası ABD'li Jessica Pegula karşılaştı.

Avustralya Açık'ta 2012 ve 2013 şampiyonluğu bulunan Azarenka, bir saat 37 dakika süren mücadelede rakibini 6-4 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek adını son 4 arasına yazdırdı.

Azarenka, yarı finalde 22 numaralı seribaşı Elena Rybakina ile eşleşti.